5 Sebab Kenapa Jongkong Emas 1 Kg Ini Diminati Ramai

Anda nak simpan 1 kg emas sebab dah tahu kelebihan simpan emas berbanding simpan duit tunai? Namun anda masih tercari-cari kedai emas yang betul-betul menjual emas jongkong atau goldbar 1 kilogram (kg) dengan cara yang mudah dan patuh syariah?

Goldbar 1kg Public Gold 999.9 dalam pouch
1 kg Goldbar terkeluar dari beg tuan punya… Cantik kilauan emas tu?

Sudah tentu anda akan mengambil masa yang panjang untuk tahu jenama emas pelaburan yang manakah boleh dibeli dengan harga termurah?

Harap anda bersabar… sebab yang murah tak selalunya emas tulen. Anda kena pastikan Goldbar 1 kg yang anda nak beli itu berketulenan 999.9 atau 24K.

Jangan risau…

Anda dah jumpa blog yang betul memberi panduan bagaimana anda boleh dapatkan goldbar berketulenan 999.9 sehingga seberat 1 kg. Saya akan beri tip mudah belian emas pelaburan yang sebenar.

Salah satu tip paling utama ialah semak maklumat lanjut kedai yang jual emas (biasanya anda boleh gunakan enjin carian Google). Cuma elakkan pilih dan beli emas di media sosial kerana kurangnya ciri keselamatan.

Terlalu banyak scammers di media sosial mencari mangsa melalui iklan (ada tertera Sponsored) di FB. Nampak macam real.

Sebelum diteruskan, saya ingin kongsikan satu cerita kisah benar mangsa yang ‘terciduk’ membeli emas palsu! 

Seorang peniaga kerugian RM219,000!

Pada tahun 2018, ada seorang peniaga wanita kerugian RM219,000 selepas terpedaya membeli emas palsu daripada dua lelaki yang mendakwa kononnya memiliki kilang emas. Mangsa yang berasal dari Perak telah membeli jongkong emas seberat 12.7 kilogram (kg) dengan harga RM273,000.

Lebih suku juta kerugian yang perlu ditanggung oleh mangsa. Menurut mangsa, pembelian emas berkenaan tidak mempunyai resit bayaran atau dokumen perjanjian, tetapi hanya melalui serahan tangan dan bersaksikan rakan sekampung mangsa.

Masya Allah! Berani betul peniaga ini membeli barang yang mahal tanpa sebarang dokumen! 

Sahabat sekalian, emas bukan barang murah. Mana boleh lakukan sebarang transaksi emas tanpa disertakan invois dan dokumen. Anda perlu berhati-hati dan sentiasa memastikan setiap jual beli mempunyai rekod ya! Jika tidak, menyesal tak sudah lah, sahabat!

Ada banyak lagi syarikat atau perseorangan di luar sana yang menipu dan memperdayakan mangsa. Justeru, selaku penguna yang bijak, anda perlu pandai memilih.

Anda perlu pastikan kedai yang anda beli merupakan website yang benar-benar berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM). Selama berminggu-minggu saya mencari dan mengkaji syarikat jual beli emas yang terbesar dan menawarkan harga emas yang kompetitif serta dipercayai.

Akhirnya, saya dah jumpa sebuah syarikat jual beli emas yang terbesar di Malaysia iaitu syarikat Public Gold Marketing Sdn Bhd. Tiada disenarai hitam oleh Bank Negara Malaysia.

Di Public Gold, semua transaksi boleh dibuat secara atas talian dan disertakan invois serta ada hitam putih. Dan kesemua emas Public Gold mempunyai sijil ketulenan. Nahhhhh, benda boleh beli yang asli, kenapa nak beli yang tiruan, kan? 

Di sini saya kongsikan 5 Sebab Kenapa Jongkong Emas 1 kg ini diminati ramai?

Sebab #1: Beli emas daripada syarikat jual beli emas terbesar di Malaysia

Syarikat Public Gold adalah sebuah syarikat pengeluar emas yang terbesar di Malaysia. Mula bertapak di Malaysia 2008 sehingga sekarang dan sangat kukuh sehingga kini. Syarikat ini menjalankan perniagaan menjual membeli emas dan perak disamping menjual produk barangan kemas bagi mempelbagaikan variasi keluarannya. Syarikat ini di bawah pimpinan oleh Dato ‘ Louis Ng.

Perkembangan perniagaan Public Gold yang semakin meluas, telah menyebabkan penubuhan 18 cawangan seluruh Malaysia,tempat penyimpanan emas public safe, tempat pajak emas dan perak, dan penubuhan Koperasi Dagang Emas bagi membantu memudahkan penyimpan emas menyimpan emas di Public Gold.

Public Gold memfokuskan jualan emas untuk tujuan pelaburan dan kedai-kedai emas yang ada di pasaran lebih memfokuskan jualan emas untuk tujuan perhiasan. Public Gold telah mendapat pengiktirafan dari Malaysia Book Of Record sebagai syarikat tempatan pertama di Malaysia yang menghasilkan Emas dan Perak termurah bagi tujuan Pelaburan serta telah mendapat pelbagai anugerah dari luar Negara. 

Antara perkara yang tiada kaitan dengan Public Gold adalah :

1. Public Gold tiada kaitan dengan public bank.

2. Public Gold tiada kaitan dengan ‘multi level markerting’

3. Public Gold tiada kaitan dengan piramid wang

4. Public Gold tiada kaitan dengan skim cepat kaya

5. Public Gold tiada kaitan dengan skim pelaburan emas yang menjanjikan pulangan lumayan dalam jangkamasa yang singkat atau pulangan tetap bulanan yang akhirnya pelabur akan ditipu dan mengalami kerugian. 

Tidak dinafikan Public Gold adalah syarikat emas yang sangat kukuh dan tiada rekod penipuan di mana-mana institusi perbankan. Bagi mereka yang ingin menyimpan emas boleh mula menyimpan di Public Gold lebih mudah dan selamat.

Sebab #2: Stok yang mudah didapati dan tak perlu menunggu lama untuk dapatkannya

Anda boleh mendapatkan goldbar seperti di bawah dalam masa hanya 1-2 hari bekerja.

Emas 999.9 Goldbar Public Gold seberat 1000 gram (g) atau 1 kilogram (kg)

Bagaimana cara nak miliki jongkong emas 1 kilogram dengan cara yang mudah, patuh syariah melalui platform dengan ciri keselamatan yang tinggi?

Caranya mudah sahaja. Apabila anda ingin membeli goldbar 1 kilogram dengan cara yang paling selamat, mudah dan patuh syariah, anda perlu pastikan kedai jual beli emas yang anda mahu berurusan mestilah menepati kriteria tersebut.

Saya sendiri berpengalaman berurusan dengan kedai emas pelaburan Public Gold Marketing Sdn Bhd. Pertama kali saya berurusan untuk membeli emas pelaburan berbentuk dinar adalah melalui transaksi secara atas talian di laman web Public Gold bernilai hampir RM20,000 pada tahun 2014.

Saya daftar secara atas talian dengan Introducer saya iaitu Encik Mohd Zulkifli bin Shafie.

Pendaftaran adalah percuma dan tidak memerlukan sebarang bayaran yuran. Anda boleh daftar dengan menggunakan borang di bawah untuk pilih samada anda mahu beli emas dan simpan dalam akaun emas di Public Gold atau anda mahu beli emas dan simpan sendiri. Anda boleh pilih dengan tandakan dalam kotak yang disediakan.

Di sini saya ingin kongsikan 5 sebab mudah agar anda betul-betul dapat emas fizikal berketulenan 999.9 bukan dalam bentuk kertas bila anda beli emas.

Sebab #3: Transaksi jual beli yang patuh syariah

Salah satu sebab mengapa saya memilih dan melabur dalam emas di Public Gold ialah kerana transaksi jual belinya patuh syariah. Saya, sepertimana semua Muslim, mahu kaya bukan saja di dunia tapi juga di akhirat. Jadi Public Gold memenuhi kriteria kritikal ini.

Sijil patuh syariah Public Gold.
Transaksi jual beli di Public Gold disahkan patuh syariah sejak 14 Disember 2022.

Sebab #4: Spread (selisihan harga jual) yang rendah

Sebab susutnilai bermula 100 gram hingga 1 kg emas Public Gold adalah rendah, sekitar 6-7%, jadi kita hanya perlu tunggu kenaikan emas 7% saja untuk mendapat keuntungan. 

Spread emas Public Gold adalah antara yang terendah di pasaran iaitu 6% – 9% berbanding jika jual di kedai emas lain, susut nilai adalah 25%! Ini merugikan.

Lagi rendah atau nipis spreadnya lebih baik. Spread itu akan menentukan berapa cepat dan berapa banyak keuntungan yang akan diperolehi apabila harga emas naik. Lagi nipis spread, lagi cepat dan lagi besar kadar keuntungannya.

Dalam pelaburan emas, lagi besar gram emas yang kita beli, lagi rendah spread dan lagi tinggi keuntungan yang bakal diperolehi. Tak mampu menabung banyak-banyak? No hal.. Mulakan sikit-sikit, peram di akaun GAP hingga capai 100g pertama. Mudah kan? 

Sebab #5: Ada bimbingan secara percuma!

Semua perkara dalam dunia ini perlukan kepada ilmu dan bimbingan. Ilmu untuk dapatkan emas jongkong seberat 1kg dengan ketulenan 999.9 ini perlulah didapati daripada orang yang betul dan berpengalaman.

Tanpa bimbingan, kemungkinan besar anda akan keliru mengenai strategi yang betul membaca harga bila masa yang sesuai untuk menjual, apa yang perlu dilakukan untuk mengambil emas anda dan banyak lagi aspek teknikal yang perlu diketahui.

Order 1kg goldbar Public Gold

Insha Allah anda akan dapati saya merupakan orang yang betul untuk membimbing anda dapatkan emas sehingga anda betul-betul dapat pegang emas seperti di bawah…

Jongkong emas 250g & 1kg
Dah celik emas? Simpanlah emas dan sasarkan simpanan 1 kg untuk pelaburan jangka panjang keluarga anda.

Jika anda berminat untuk mendapat bimbingan percuma dan menjadi penyimpan emas yang berilmu, boleh daftar dengan tekan butang biru di bawah:

Anda masih ada persoalan? Sila Hubungi Saya di sini.

Leave a Comment

Dapatkan EBook PERCUMA

Download Ebook 5 Minit Emas Percuma! Download di SINI


This will close in 0 seconds

PelaburanEmas.org | Dasar Privasi | Penafian
Verified by MonsterInsights