Tag Archives: gold bar 1g

Berita Pelaburan Emas Terkini: Public Gold Keluarkan Gold Bar Raya 2019

Posted on by 0 comment

Berita Pelaburan Emas Terkini: Public Gold Keluarkan Gold Bar Raya 2019

Jika anda menanti-nanti Gold Bar Edisi Raya Tahun 2019 yang dikeluarkan oleh syarikat emas pelaburan terkemuka di Malaysia Public Gold, penantian anda telah berakhir jua…

1 Syawal 1440H bakal menjelang tak lama lagi. Secara tradisi duit raya diberi kepada anak-anak yang masih bersekolah atau yang berusia 17 tahun dan ke bawah dalam bentuk duit tunai. Untuk anak-anak saudara dan pengunjung yang datang ke rumah, kebiasaannya duit kertas dimasukkan ke dalam sampul duit raya dan diberikan.

Namun, kepada orang yang tersayang, tradisi memberi duit kertas ini memang berisiko untuk bocor dengan sangat cepat! Ada sahaja perkara yang perlu dibelanjakan apabila dapat di tangan terutama anak-anak.

Mulai tahun 2019 ini, apa kata kita ubah tradisi turun temurun dengan menghadiahkan Gold Bar Raya 2019 dengan emas jongkong seberat 1 gram yang di’seal’ bersama sijil ketulenan yang cantik seperti di bawah…

Untuk melihat design dan harga sekeping, sila ke laman web Public Gold di sini.

Klik NavBar ‘PRODUCT’ seperti dalam gambar.

Klik atas gambar GOLDBAR, scroll ke bawah sikit dan klik pada gambar yang ada tanda NEW pada kanan atas serta ditulis Public Gold LBMA Bullion Bar 1g (Au 999.9) – Raya pada namanya.

 

 

 

 

 

Selepas itu anda akan dapat paparan berikut. Jika anda nak beli dan terus kurier sampai ke alamat rumah anda.. klik Add to cart

Terkini: Public Gold Bar Raya 2019

 

Seterusnya akan ada pop-up untuk anda klik Add to cart seperti berikut…

Seterusnya akan ada paparan Term of Sales. Sila baca dan fahami.

Lebi-lebih lagi baca dan fahami perenggan mengenai Cancellation of Orders..

 

Sebab jika anda klik I Agree dan anda akan dikenakan caj penalti 5% sekiranya anda  membatalkan tempahan anda.

Jika anda setuju dengan Term of Sales yang dipaparkan, sila klik I Agree…

Selepas itu klik pada icon Cart pada kanan atas…

Seterusnya klik Proceed to Next Page untuk membuat bayaran…

Sekiranya anda belum Login ke web Public Gold, anda perlu Login dengan menggunakan kod PG anda dalam format penuh nombor kod beserta huruf PG ke dalam ruangan Username seperti ditunjukkan.

 

Sekiranya anda tiada kod PG, anda perlu mendaftar terlebih dahulu, sila daftar dengan klik pada Register Account di bawah borang…

Anda boleh juga mendaftar percuma secara online di:

  1. PG Malaysia – Daftar Percuma di Public Gold Malaysia.
  2. PG Singapura – Daftar Percuma di Public Gold Singapura.
  3. PG Indonesia – Daftar Percuma di Public Gold Indonesia.

Nota: Sekiranya anda tiada kod PG di ruangan Introducer, sila isikan 047646 seperti di bawah..

Selepas daftar sila isikan nama dan emel di borang berikut agar anda boleh dapat tips dan panduan pelaburan emas secara percuma melalui emel anda.


Selepas anda selesai mendaftar dan mengisi nama serta emel menggunakan borang di atas, anda boleh Login menggunakan nombor ID (kad pengenalan / passport) tanpa sengkang atau simbol di ruangan Username dan isikan Password seperti yang telah anda isi di web PG.

Seterusnya, ikuti arahan yang dipaparkan sehingga proses pembayaran selesai.

Klik sini jika anda ingin beli Gold Bar Raya 2019 atau mana-mana design Gold Bar Public Gold LBMA pada harga di bawah RM200!

 

Kedai Emas Pelaburan Yang Menguntungkan

Posted on by 0 comment

Anda nak buka kedai emas pelaburan yang menguntungkan anda dan keturunan anda? Tak kira jika anda sudah ada kedai emas sendiri atau jika anda baru merancang untuk memulakan bisnes emas dengan membuka kedai emas… Mari kita bincang sama-sama apakah cara yang terbaik untuk anda agar mendapat keuntungan maksimum dari bisnes emas anda dan keluarga.

Tak kisahlah jenis dan jenama emas apa pun yang anda minat nak jual, gelang emas, rantai emas, goldbar, Zenith Gold, Amethyst Gold, Dinar Kelantan, Dinar Mekah, Kijang Emas, emas Sri Ayu, emas GCR, emas Habib Jewels, emas Poh Kong, emas Wah Chan, emas Sri Pinang, emas Sri Harmoni dan banyak lagi jenama emas yang anda ingin jual. Sebab lebih banyak kepelbagaian stok jenama emas yang ada dalam inventori kedai emas anda, lebih baik. Lebih ramai pelanggan emas yang akan datang ke kedai emas anda kerana lebih banyak pilihan.

Cuma anda perlu tahu RAHSIA emas untuk pelaburan yang menarik minat berjuta rakyat di Malaysia, Singapura, Indonesia, China malah seluruh dunia!

Apa rahsianya? …(bunyi bisik je ni)… Di Malaysia, jenama emas pelaburan 999 atau 24K yang tidak dikenakan Goods and Service Tax (GST) hanyalah jenama Public Gold. Anda boleh semak di Jabatan Kastam Di-Raja Malaysia. Jika begitu, jenama emas pelaburan lain yang disebutkan tadi dikenakan GST sebanyak 6% ditambah dengan susutnilai semasa yang tak kurang 5% bermakna kesemuanya tak kurang 11%! Jika emas perhiasan seperti gelang dan rantai emas (emas 916) dah jadi 30-40% susutnilainya! Banyak tu..

Bila dah begitu rahsianya, anda sendiri boleh buat keputusan apa yang perlu dilakukan. Pada pendapat saya, lebih baik jika anda masukkan juga jenama emas Public Gold dalam senarai stok kedai emas anda. Dengan modal stok emas tanpa promosi RM30,000 sahaja anda dah layak sebagai Pengedar Sah (Authorized Dealer) Public Gold. Namun, saya perhatikan dari bulan ke bulan, pelbagai tawaran promosi untuk rakyat Malaysia melayakkan diri sebagai Pengedar Sah Public Gold. Sebagai contoh pada bulan April 2016 lalu, sempena Hari Wanita, Public Gold menawarkan hanya pembelian emas GAP sebanyak 100g (sekitar RM17,000) melayakkan anda sebagai Dealer dan penginapan 2 hari 1 malam di Pulau Pinang dan lawatan ke premis Public Gold International. Anda boleh layari emas GAP untuk mengetahui lebih lanjut.

Sila lihat promosi bulan Mei 2016 pula sempena Hari Ibu yang ditunjukkan di bawah.

Promosi pelaburan emas Public Gold sempena Hari Ibu (Mei 2016)

Promosi pelaburan emas Public Gold sempena Hari Ibu (Mei 2016)

Bermula 1 hingga 31 Mei 2016 ini pula, Public Gold menawarkan promosi pembelian 5 set emas yang mengandungi 20 unit X 0.5g gold bar, 35 unit x 1g gold bar dan 5 unit X 1/2 dinar emas 24K dengan nilai jualan RM11,900 boleh didapati dengan hanya RM11,000 sahaja dan anda dah layak sebagai Pengedar Sah Public Gold dan tambah stok emas pelaburan di kedai emas anda.

Anda boleh pilih stok emas dari pelbagai corak dan tema yang menarik untuk gold bar 0.5g LBMA Public Gold seperti di bawah…

Gold bar 0.5g Public Gold dengan tema Hari Raya - sangat manfaat untuk gantikan wang kertas sebagai duit raya.

Gold bar 0.5g Public Gold dengan tema Hari Raya – sangat manfaat untuk gantikan wang kertas sebagai duit raya.

 

Gold bar 0.5g Public Gold dengan corak Gold Museum

Gold bar 0.5g Public Gold dengan corak Gold Museum

 

Gold bar 0.5g Public Gold dengan tema Kucing

Gold bar 0.5g Public Gold dengan tema Kucing

 

Gold bar 0.5g Public Gold dengan tema Basikal

Gold bar 0.5g Public Gold dengan tema Basikal

 

Manakala terdapat pelbagai tema untuk gold bar 1 gram LBMA Public Gold juga yang anda boleh pilih…

Gold bar 1g Public Gold dengan corak Klasik

Gold bar 1g Public Gold dengan corak Klasik

 

Gold bar 1g Public Gold dengan tema Birthday

Gold bar 1g Public Gold dengan tema Birthday

 

Gold bar 1g Public Gold dengan tema Wedding

Gold bar 1g Public Gold dengan tema Wedding

 

Gold bar 1g Public Gold dengan tema Newborn Baby

Gold bar 1g Public Gold dengan tema Newborn Baby

 

Dinar LBMA 24K Public Gold juga sangat cantik yang boleh didapati dalam nilai setengah dinar…

Setengah Dinar LBMA 24K Public Gold

Setengah Dinar LBMA 24K Public Gold

 

Kesemuanya tanpa perlu caj premium sebagaimana jika anda beli secara tanpa promosi, anda akan dikenakan caj RM5 untuk setiap pengeluaran gold bar di atas!

Dinar LBMA 24K Public Gold juga ada dalam nilai 1 dinar, 5 dinar dan 10 dinar seperti berikut…

10 Dinar LBMA 24K Public Gold

10 Dinar LBMA 24K Public Gold

1 Dinar LBMA 24K Public Gold

1 Dinar LBMA 24K Public Gold

5 Dinar LBMA 24K Public Gold

5 Dinar LBMA 24K Public Gold

 

Apa yang perlu anda buat hanyalah mendaftar secara percuma sahaja di Public Gold.

Selepas anda sah sebagai pengedar emas Public Gold, saya akan senaraikan kedai emas anda di direktori kedai emas khas di www.pelaburanemas.org secara PERCUMA! Anda hanya perlu menghantar alamat kedai emas beserta gambar kedai emas anda. Itu sahaja dan selebihnya anda serahkan kepada saya. Insya Allah apabila nama kedai emas anda ditaip di enjin pencarian terkemuka dunia seperti Google, anda akan dapati nama kedai emas anda di muka pertama hasil senarai pencarian di Google! Pelanggan akan menghubungi anda secara terus dan itulah pelanggan anda.

Public Gold International yang beralamat di Pulau Pinang sedang mengembangkan bisnes emas jenama Public Gold ke luar dan telah membuka cawangan di negara seperti Indonesia (pada 27 Mac 2016) dan China (15 Mei 2016). Oleh itu kedai emas anda juga berpeluang mempunyai pelanggan yang berjumlah lebih 1 billion pada masa akan datang Insya Allah.

Terdapat juga pelanggan tempatan sekitar kedai emas anda yang akan bertambah dari masa ke masa disebabkan emas jenama Public Gold amat diminati dan ramai yang mencari untuk tujuan seperti mas kahwin, hadiah dan sebagainya.

Sebagai contoh gambar oleh Encik Faizal Jamaludin yang dikongsikan di bawah ini…

Saudara En. Faizal Sulaiman buat hantaran mas kahwin dinar emas Public Gold. Tok Kadi pun sangat teruja dan akan promote pasangan lain untuk guna dinar emas juga sebagai mas kahwin!

 

Seterusnya… gambar yang dikongsikan oleh Encik Mohd. Rafie Yusof juga membuat hantaran mas kahwin menggunakan dinar emas Public Gold.

Hantaran mas kahwin dinar emas Public Gold.

Hantaran mas kahwin dinar emas Public Gold.

 

Oleh itu, rebutlah peluang keemasan ini sebelum kedai emas lain. Silalah daftar secara percuma di syarikat pelaburan emas Public Gold sekarang.

Anda juga boleh menggunakan Borang Pesanan Emas Pelaburan Public Gold di bawah:

[Form id=”10″]

wpChatIcon
PelaburanEmas.org | Dasar Privasi | Penafian