Pelaburan Emas

Tips Mudah Melabur Emas

Tips pelaburan emas jongkong, dinar dan akaun simpanan yang mudah, patuh syariah dan sah di sisi undang-undang.

suhaimeemanafright

Assalamualaikum dan salam sejahtera sahabat semua… saya Suhaimee. Terima kasih kerana mengunjungi blog saya. Saya merupakan seorang suami dan ayah kepada tujuh orang anak. Masih bekerja dan sangat berminat dalam pelaburan emas.

Namun, saya hampir-hampir terpedaya dan rugi besar akibat tidak belajar dulu semasa nak melabur emas. Oleh itu, saya bina laman PelaburanEmas.org ini hanya untuk membantu anda mendapat jawapan mengenai apa jua persoalan tentang pelaburan emas sebelum anda membuat pelaburan.

Dulu, saya juga seperti anda yang mahu melabur emas tetapi tidak tahu bagaimana dan di mana? Oleh itu, saya sediakan beberapa tips untuk anda buat perbandingan sebelum anda menceburi pelaburan emas. Kerana hanya sedikit kesilapan membuat keputusan, akan membuatkan anda menyesal tak sudah…

Di sini, sahabat-sahabat boleh dapatkan tips mudah untuk mulakan pelaburan emas.

TUJUAN SAYA

Di sini saya ingin membantu anda bagaimana untuk memulakan pelaburan emas dengan betul mengikut kesesuaian anda.

Ada 3 Cara Mulakan Pelaburan Emas...

10g Goldbar 24K BungaMas Public Gold
#1

Beli Emas, Ambil Stok dan Simpan Sendiri

Samada anda ingin membeli emas pelaburan secara fizikal berupa jongkong emas atau dinar emas, apa yang paling penting ialah anda perlu tahu bahawa keuntungan pelaburan emas adalah pada ketika menjual balik emas yang dibeli. Gunakan strategi BELI dan TUNGGU, bukan TUNGGU dan BELI

#2

Lock Harga Emas Semasa dan Deposit Secara Easy Payment Purchase (EPP) yang Patuh Syariah

Pada masa ini, terdapat kemudahan untuk mula melabur emas dengan bajet yang rendah yang dipanggil sebagai Shariah Easy Payment Purchase (SEPP).

Anda boleh lock harga emas dan memilih untuk mulakan deposit secara bulanan bermula 4 sehingga 10 bulan.

Anda boleh mengambil stok setelah selesai deposit selama tempoh tersebut. Anda boleh juga menghabiskan deposit awal dan ambil emas awal.

Akaun simpanan emas GAP ada pilihan New Site dan Classic Site
#3

Beli Emas dan Simpan Dalam Akaun Gold Accumulation Program (GAP)

Gold Accumulation Program (GAP) bertujuan memudahkan orang ramai untuk membuat simpanan emas dengan modal serendah RM100 sahaja. Program ini disokong 100% oleh emas fizikal tanpa yuran atau sebarang sewa peti simpanan.

Pemegang akaun simpanan emas GAP boleh mengeluarkan emas yang telah dikumpul kepada bentuk jongkong emas atau dinar emas di mana-mana cawangan di seluruh negara.

Minima pengeluaran adalah 1 gram goldbar. Manakala baki minima dalam akaun hanyalah 1 gram sahaja.

MENGAPA ANDA PERLU MENUKAR DUIT TUNAI KEPADA EMAS?

Pakar kewangan dunia menasihatkan agar menukar sekurang-kurangnya 10% daripada simpanan tunai kepada bentuk emas!

Purata Harga Sentiasa Meningkat

Purata kenaikan harga emas sekitar 20-25% dalam tempoh setahun!

Emas Kalis Inflasi

1 Dinar emas boleh beli 1 ekor kambing sejak ribuan tahun sehingga pada hari ini!

Aset Yang Mudah Dicairkan

Emas boleh ditukar kepada duit tunai pada bila-bila masa samada dengan menjual balik atau pajak Ar-Rahnu.

Sebagai Dana Kecemasan

Pakar kewangan mencadangkan setiap individu mempunyai dana kecemasan sekurang-kurangnya ENAM bulan.

Mudah Nak Beli Rumah

Sasaran untuk bayaran balik hutang rumah dengan lebih cepat. Boleh juga digunakan sebagai deposit pembelian rumah.

Elak Kebocoran

Hanya 6% rakyat Malaysia mempunyai simpanan harta kekayaan (MOF, 2017). Baki 94% rakyat Malaysia tiada simpanan!

Pendidikan Anak-Anak

Kos pendidikan menjadi semakin turun sehingga 50% apabila dikira dalam bentuk emas!

Sebagai Mas Kahwin

Kembalikan zaman kegemilangan Islam dengan menggunakan wang emas seperti dinar.

Tunai Ibadah Haji / Umrah

Sasaran simpanan 15 Dinar untuk mengerjakan Haji manakala 10 Dinar untuk mengerjakan Umrah.

APA KATA PENYIMPAN DAN PELABUR EMAS?

Sehingga ini terdapat lebih 280,000 penyimpan dan pelabur emas yang telah mendapat manfaat hasil dari menukar duit lebihan kepada emas!

Sebelum ni saya x tahu mcm mana nak labur duit yg saya ada, dgn adanya platform ni.. Saya rasa lebih selamat dan terjamin utk manfaatkan pelaburan yg betul2 patuh syariah dan secure. ūü§ó
Nasra
Petaling Jaya
Akhir tahun lepas sy join Alhamdulillah dpt guide dari cikgu jual masa harga rm300/g dpt buat bayar dp rumah mak sy. Syukur byk2 cikgu.
Afdzal
Johor Bahru
Alhamdulilah.. sejak tahu cara nak simpan emas ni, saya dah dapat ubat penyakit boros belanja dan dah mula ada simpanan emas. Jika tidak mmg takde simpanan harta langsung!
Abd Rasyid
Sungai Petani
Hubungi saya...

Dapatkan Khidmat Bantuan Jual / Beli / Pajak Emas Pelaburan Secara Percuma!

Akibat Wabak COVID-19... Apa Pilihan Yang Ada?

Akibat wabak COVID-19 kemelesetan ekonomi negara dijangka akan mula akhir tahun ini. Sumber: Bloomberg 30 Mei 2020.

Kekuatan nilai RM15K masa itu sudah tentu tidak sekuat sekarang. Jika anda ada lebihan simpanan tunai contoh duit KWSP I-Lestari, tukarkan duit kepada harta kalis inflasi seperti emas dan perak sekarang!

Pilihan A (Akaun emas patuh syariah)

Sekarang sesiapa sahaja boleh simpan emas! Mula beli emas 24K serendah RM100 atau 1gram sahaja! Simpan emas tanpa yuran dan patuh syariah BILA-BILA ADA DUIT LEBIH. Boleh juga buka akaun anak-anak (bawah 18 tahun). Boleh keluarkan emas bila-bila masa! Beli dan simpan emas sekarang!

Beli dan Simpan Emas Pelaburan 24K GAP Secara Potongan Bulanan Serendah RM100

Jika nak beli 1 kilogram emas 999.9 pun boleh tak perlu risau nak simpan sendiri. Simpan 1 kg emas secara percuma tanpa yuran atau caj simpan.

Jika berminat boleh daftar percuma untuk dapat kod akaun. Seterusnya boleh buat pembelian secara FPX di sini.

Pilihan B – ambil peluang promosi dealer emas

Alang-alang simpan emas, simpanlah sebagai Dealer dan dapat insentif 1.0% Р1.5% untuk setiap pembelian emas berikutnya.

Jika berminat terus layari Promosi Dealer Emas Sekarang!

Pilihan C (Sertai Program Referral)

Zaman penuh mencabar, tak kira siapa anda. Pakar ekonomi menyarankan setiap individu perlu ada 2 atau 3 sumber pendapatan. 

Bina pendapatan pasif yang boleh diwarisi. Layari Program Referral di sini.

PelaburanEmas.org | Dasar Privasi | Penafian