Cara Jual Emas Untuk Dapat Duit Tunai Dengan Harga Tinggi

Cara Jual Emas Perhiasan

Anda nak jual emas perhiasan seperti rantai, gelang, cincin emas 916 untuk dapat duit tunai dengan harga yang tinggi? Jika anda tiada sijil atau surat emas pun tidak mengapa.

Sekarang memang harga emas semasa sedang melambung tinggi sejak kesan BREXIT pada akhir bulan Jun 2016 yang lalu. Sehingga kini (17/9/2016), harga emas terendah telah dikesan pada awal bulan September serendah RM182.00/g. Pada hari ini harga emas 999 ialah RM187.00/g manakala harga emas perhiasan ialah RM148.00/g.

[KEMASKINI] Harga emas 24K 999 tertinggi pada 5 hingga 8 September 2017 ialah RM198.00/g. Manakala harga emas perhiasan ialah RM154.00/g.

Di sini saya ingin tunjukkan ‘RAHSIA’ bagaimana anda boleh dapat duit tunai yang 100% lebih banyak daripada apa yang kebanyakan orang dapat.

Wah!…. 100% lebih banyak duit tunai!… Biar betul Suhaimee…

Jawapan saya:Ya! Betul dan TIADA SEBARANG PENIPUAN PUN…”

Nak tahu rahsianya? Begini…

AMALAN BIASA KITA JUAL EMAS UNTUK DAPAT DUIT TUNAI

Biasanya kebanyakan kita rakyat Malaysia, samada duduk di bandar atau di kampung, bila nak jual emas je, kita akan pergi ke kedai emas yang berhampiran. Apa yang kita tak tahu, bila kita jual emas di kedai emas biasa, kita dah rugi baaaaaanyak sekali…. dan kita dah untungkan peniaga emas baaaaaaanyak sekali tanpa kita sedari.

Berapa kita dah rugi? Mari saya tunjukkan. Pada hari Sabtu, 17/9/2016, saya dan isteri bersama anak-anak telah pergi ke kedai emas Public Gold di Sungai Petani. Tujuan kami pergi ke sana memang nak cuba tukar subang emas perhiasan 916 yang dah patah seberat hanya 1.3 gram.

Biasanya kalau isteri saya jual emas di kedai emas di Sungai Petani memang peniaga kedai emas akan buat muka sedih…. dan kata.. “Murah je ni kak… RM80 je boleh dapat…” Huhu… dah la beli subang emas tahun 2014 dulu dengan harga RM130 sepasang… rugi betul. Jadi isteri saya memang dah tak pergi ke kedai emas biasa… dia sekarang pergi ke kedai emas special!

TUKAR AMALAN JUAL EMAS DI KEDAI EMAS BIASA KEPADA KEDAI EMAS SPECIAL

Kenapa special? … sebab harga subang emas 916 yang seberat 1.3 gram tu mereka boleh beri tunai RM187.00!!!! Alhamdulillah… rezeki Allah Taala beri. Jika kita kira peratus untung berbanding jual di kedai emas biasa ialah sebanyak 133.8%! Cuma duit RM187 tu boleh dapat dalam tempoh 48 jam masuk dalam akaun bank terus. Okaylah tu.. better late than rugi baaaaaanyaak… Anda hanya boleh untung baaaaaaanyak dengan jual emas di kedai Public Gold.

Masa kami jual emas di Public Gold Sungai Petani. Kami dilayan dengan sangatt baik oleh staf Public Gold, Ms Emily. Terima kasih Ms Emily.
Masa kami jual emas di Public Gold Sungai Petani. Kami dilayan dengan sangat baik oleh staf Public Gold, Ms Emily. Kami berpeluang membelek emas keluaran terbaru Public Gold – Aurora, memang sangat cantik. Terima kasih Ms Emily.

Bagaimana boleh dapat duit tunai sebanyak itu? Di sini saya tunjukkan caranya…

(1) Daftar percuma secara online di kedai Public Gold (isikan kod PG047646 di ruangan Introducer sekiranya tiada)

(2) Lihat harga emas perhiasan di www.publigold.com.my atau anda juga boleh capai dengan lebih pantas memasang Aplikasi Public Gold di smartfon anda. Belajar cara pasang melalui Android, iOS dan Blackberry di sini.

Sebagai contoh pada hari ini 17/9/2016, harga emas perhiasan 916 atau 22K ialah RM148/g.

harga-emas-semasa-public-gold
Harga jual emas hiasan 916 Public Gold dalam bulatan biru.

(3) Setelah dapat harga emas perhiasan 22K (916) segram, anda darabkan dengan berat emas anda untuk dapatkan anggaran duit tunai kepada ringgit yang terdekat yang bakal anda perolehi.

Contoh 1:

Sekiranya anda ingin dapatkan duit tunai, harga PG Buy perlu ditolak RM5 (RM148-RM5 = RM143/g)

1.3g X RM143 = RM186 (tanpa nilai sen dimasukkan).

Contoh 2:

Sekiranya anda ingin terus masukkan ke dalam akaun simpanan emas GAP pun boleh (sila klik sini untuk tahu apa itu akaun simpanan emas GAP) dan harga PG Buy tidak perlu ditolak dengan RM5 (kekal RM148/g)

1.3g X RM148 = RM192 (tanpa nilai sen dimasukkan).

(4) Bila anda dah puas hati dengan nilai duit tunai yang bakal anda dapat, anda boleh hubungi mana-mana cawangan Public Gold yang terdekat untuk beritahu akan tujuan kehadiran anda.

(Nota penting: Jangan lupa untuk anda bawa satu salinan kad pengenalan (depan & belakang) serta satu salinan muka depan akaun buku bank (yang ada nombor akaun) untuk tujuan penerimaan duit tunai anda. Kalau takde hardcopy, dalam bentuk softcopy pdf pun boleh. Anda boleh emel jer).

Kemudian, mereka akan minta nombor kod PG anda. Sekiranya ada, anda boleh terus nyatakan bila anda nak datang ke kedai Public Gold. Jika anda masih tiada kod PG, anda boleh daftar secara percuma dahulu di sini.

Terdapat 17 cawangan kedai Public Gold di seluruh Malaysia dan beroperasi dari Isnin hingga Sabtu kecuali Ahad dan cuti umum. Di Public Gold anda boleh dapatkan berat sebenar emas yang anda bawa. Mereka tidak akan buat muka sedih… (Hehe..) atau mereka tidak akan cerewet untuk terima apa sahaja jenis dan jenama emas yang anda bawa untuk anda jual kepada Pubic Gold dan anda boleh dapat duit tunai tertinggi untuk anda dapat keuntungan yang maksima.

Jika anda ada apa-apa persoalan mengenai cara jual emas di Public Gold, sila “Hubungi Saya” dengan nyatakan secara khusus maksud pertanyaan anda atau boleh hubungi saya melalui Whatsapp di sini.

239 thoughts on “Cara Jual Emas Untuk Dapat Duit Tunai Dengan Harga Tinggi”

    • Cara nak jual goldbar 2.5kg mudah sahaja… ikut langkah berikut:-

      1. Daftar percuma dengan password sendiri di https://www.pelaburanemas.org/go/daftar.php

      2. Bawa emas ke kedai Public Gold terdekat. Boleh rujuk alamat cawangan terdekat di sini.

      3. Dptkn nilai jualan emas dgn tepat secara percuma. Harga tepat hanya ditentukan di kedai emas Public Gold.

      4. Jika setuju boleh jual dan beri salinan akaun bank utk PG transfer tunai dlm tempoh 24-48 jam. Guna akaun Maybank paling cepat.

      5. Boleh beri kod Introducer sy PG047646 Suhaimee Manaf bila diminta staf kedai PG.

      Selesai.

      Reply
  1. Sy nak tanya.. Sy nak jual beberapa emas sy.. Macam mana sy nak tau harga jual dapat berapa sebab kalau kedai emas ca ya nun alif, mereka akan gunakan percent % susutnilai emas tersebut..

    Reply
    • Wksalam. Harga jual emas hiasan 916 hari ini di Public Gold sekitar RM159/g bersih tanpa perlu tolak upah.

      Jika minat boleh ikut step ni..

      1. Daftar percuma di https://www.pelaburanemas.org/go/daftar.php

      2. Bawa emas hiasan ke kedai Public Gold terdekat. Boleh rujuk alamat cawangan terdekat di https://pelaburanemas.org/go/cawanganpublicgold.php
      3. Dptkn nilai jualan emas dgn tepat secara percuma. Harga tepat hanya ditentukan di kedai emas Public Gold.

      4. Perlu asingkan batu dll di kedai emas biasa sebelum jual sebab PG tiada alat khas.

      5. Jika setuju boleh jual dan beri salinan akaun bank utk PG transfer tunai dlm tempoh 24-48 jam. Guna akaun Maybank paling cepat.

      6. Boleh beri kod Introducer sy PG047646 Suhaimee Manaf bila diminta staf kedai PG.

      Selesai.

      Reply
  2. Asalamualaikum,saya nak jual emas 916 angaran berat 32g bole saya tahu berapa yang saya bole dpt kalau jual?terima kasih en.suhaimie

    Reply
  3. Salam saya nak jual mas saya sebab tak pakai sb simpan2 hilang, lebih baik sya nk jual, brpe harge sekrang?

    Reply
    • Wksalam. Harga jual emas hiasan 916 hari ini sekitar RM163/g.

      Jika minat boleh ikut step ni..

      1. Daftar percuma di https://www.pelaburanemas.org/go/daftar.php

      2. Bawa emas hiasan ke kedai Public Gold terdekat. Boleh rujuk alamat cawangan terdekat di https://pelaburanemas.org/go/cawanganpublicgold.php

      3. Dptkn nilai jualan emas dgn tepat secara percuma.

      4. Perlu asingkan batu dll di kedai emas biasa sebelum jual sebab PG tiada alat khas.

      5. Jika setuju boleh jual dan beri salinan akaun bank utk PG transfer tunai dlm tempoh 24-48 jam. Guna akaun Maybank paling cepat.

      6. Boleh beri kod Introducer sy PG047646 Suhaimee Manaf bila diminta staf kedai PG.

      Selesai.

      Reply

Leave a Comment

PelaburanEmas.org | Dasar Privasi | Penafian