Emas Koleksi Ejen Ali Berketulenan 999.9

Edisi Terhad 1g Goldbar Emas Koleksi Ejen Ali oleh Aurora Italia.

Ejen Ali, seorang budak lelaki berusia 12 tahun yang pada mulanya menjalani kehidupan normal tetapi kemudian secara tidak sengaja direkrut ke M.A.T.A., sebuah agensi rahsia yang mempertahankan bandar Cyberaya daripada bahaya.

Bersama rakan sepasukannya, Alicia dan Bakar, Ali menjalankan misi penting untuk melindungi Cyberaya daripada anasir negatif.

Ciri-ciri emas koleksi 1g Goldbar Edisi Terhad Ejen Ali

  • Emas berketulenan 99.99% (24K).
  • Tidak dikenakan cukai SST.
  • Boleh dikumpul sebagai item koleksi bagi peminat tegar Ejen Ali.
  • Ada nombor siri pada kad menggambarkan Edisi Terhad per 10,000.
  • Jongkong emas 1g unik Aurora Italia dengan pelbagai tema selain daripada perlindungan kekayaan.
  • Terbaik untuk dijadikan sebagai item koleksi atau hadiah bermakna & tidak dapat dilupakan kepada anak-anak, rakan dan keluarga semasa musim perayaan.
  • Item yang sangat baik dan tahan lama.

Bagaimana nak Order 1g Goldbar Ejen Ali ni?

ISTIMEWA KEPADA PEMINAT EMAS KOLEKSI GOLDBAR!

1g Goldbar 24k emas koleksi khas COVID-19 Vaccine akan dilancarkan di PGMall bermula jam 10 pagi 23 September 2021.

Nak sekeping boleh…
Nak dua keping pun boleh…
Nak lima keping lagi jimat!!!

Beli banyak dan hadiahkan kepada yang tersayang. Terhad 10,000 keping sahaja! Ada lebih 0.6 juta pemegang akaun PGMall. Emas koleksi ini tidak akan diulang cetak selepas habis.

Bagaimana nak dapatkannya?

STEP 1: Register di bit.ly/PGMall-Registration

STEP 2: Buka PGMall di apps atau di web. Klik seller Aurora Italia. Klik claim Coupon jika ada.

STEP 3: Tekan item seperti gambar di atas. Add to cart. Tekan Cart (gambar troli), Pilih alamat penghantaran, klik Select Coupon, pilih Coupon yang tersedia untuk diskaun dan teruskan pembayaran menggunakan pelbagai kaedah bayaran seperti FPX, Boost, TnG, GrabPay, Kad Kredit, Mpay dan lain-lain.

STEP 4: Tunggu di rumah dengan senyuman.

Tekan Order Now 

Dapatkan Edisi Terhad 1g Goldbar Ejen Ali di sini sekarang!

5 Sebab Kenapa Jongkong Emas 1 Kg Ini Diminati Ramai

Goldbar 1kg Public Gold 999.9 dalam pouch

Anda nak simpan 1 kg emas sebab dah tahu kelebihan simpan emas berbanding simpan duit tunai? Namun anda masih tercari-cari kedai emas yang betul-betul menjual emas jongkong atau goldbar 1 kilogram (kg) dengan cara yang mudah dan patuh syariah?

Goldbar 1kg Public Gold 999.9 dalam pouch
1 kg Goldbar terkeluar dari beg tuan punya… Cantik kilauan emas tu?

Sudah tentu anda akan mengambil masa yang panjang untuk tahu jenama emas pelaburan yang manakah boleh dibeli dengan harga termurah?

Harap anda bersabar… sebab yang murah tak selalunya emas tulen. Anda kena pastikan Goldbar 1 kg yang anda nak beli itu berketulenan 999.9 atau 24K.

Jangan risau…

Anda dah jumpa blog yang betul memberi panduan bagaimana anda boleh dapatkan goldbar berketulenan 999.9 sehingga seberat 1 kg. Saya akan beri tip mudah belian emas pelaburan yang sebenar.

Salah satu tip paling utama ialah semak maklumat lanjut kedai yang jual emas (biasanya anda boleh gunakan enjin carian Google). Cuma elakkan pilih dan beli emas di media sosial kerana kurangnya ciri keselamatan.

Terlalu banyak scammers di media sosial mencari mangsa melalui iklan (ada tertera Sponsored) di FB. Nampak macam real.

Sebelum diteruskan, saya ingin kongsikan satu cerita kisah benar mangsa yang ‘terciduk’ membeli emas palsu! 

Seorang peniaga kerugian RM219,000!

Pada tahun 2018, ada seorang peniaga wanita kerugian RM219,000 selepas terpedaya membeli emas palsu daripada dua lelaki yang mendakwa kononnya memiliki kilang emas. Mangsa yang berasal dari Perak telah membeli jongkong emas seberat 12.7 kilogram (kg) dengan harga RM273,000.

Lebih suku juta kerugian yang perlu ditanggung oleh mangsa. Menurut mangsa, pembelian emas berkenaan tidak mempunyai resit bayaran atau dokumen perjanjian, tetapi hanya melalui serahan tangan dan bersaksikan rakan sekampung mangsa.

Masya Allah! Berani betul peniaga ini membeli barang yang mahal tanpa sebarang dokumen! 

Sahabat sekalian, emas bukan barang murah. Mana boleh lakukan sebarang transaksi emas tanpa disertakan invois dan dokumen. Anda perlu berhati-hati dan sentiasa memastikan setiap jual beli mempunyai rekod ya! Jika tidak, menyesal tak sudah lah, sahabat!

Ada banyak lagi syarikat atau perseorangan di luar sana yang menipu dan memperdayakan mangsa. Justeru, selaku penguna yang bijak, anda perlu pandai memilih.

Anda perlu pastikan kedai yang anda beli merupakan website yang benar-benar berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM). Selama berminggu-minggu saya mencari dan mengkaji syarikat jual beli emas yang terbesar dan menawarkan harga emas yang kompetitif serta dipercayai.

Akhirnya, saya dah jumpa sebuah syarikat jual beli emas yang terbesar di Malaysia iaitu syarikat Public Gold Marketing Sdn Bhd. Tiada disenarai hitam oleh Bank Negara Malaysia.

Di Public Gold, semua transaksi boleh dibuat secara atas talian dan disertakan invois serta ada hitam putih. Dan kesemua emas Public Gold mempunyai sijil ketulenan. Nahhhhh, benda boleh beli yang asli, kenapa nak beli yang tiruan, kan? 

Di sini saya kongsikan 5 Sebab Kenapa Jongkong Emas 1 kg ini diminati ramai?

Sebab #1: Beli emas daripada syarikat jual beli emas terbesar di Malaysia

Syarikat Public Gold adalah sebuah syarikat pengeluar emas yang terbesar di Malaysia. Mula bertapak di Malaysia 2008 sehingga sekarang dan sangat kukuh sehingga kini. Syarikat ini menjalankan perniagaan menjual membeli emas dan perak disamping menjual produk barangan kemas bagi mempelbagaikan variasi keluarannya. Syarikat ini di bawah pimpinan oleh Dato ‘ Louis Ng.

Perkembangan perniagaan Public Gold yang semakin meluas, telah menyebabkan penubuhan 18 cawangan seluruh Malaysia,tempat penyimpanan emas public safe, tempat pajak emas dan perak, dan penubuhan Koperasi Dagang Emas bagi membantu memudahkan penyimpan emas menyimpan emas di Public Gold.

Public Gold memfokuskan jualan emas untuk tujuan pelaburan dan kedai-kedai emas yang ada di pasaran lebih memfokuskan jualan emas untuk tujuan perhiasan. Public Gold telah mendapat pengiktirafan dari Malaysia Book Of Record sebagai syarikat tempatan pertama di Malaysia yang menghasilkan Emas dan Perak termurah bagi tujuan Pelaburan serta telah mendapat pelbagai anugerah dari luar Negara. 

Antara perkara yang tiada kaitan dengan Public Gold adalah :

1. Public Gold tiada kaitan dengan public bank.

2. Public Gold tiada kaitan dengan ‘multi level markerting’

3. Public Gold tiada kaitan dengan piramid wang

4. Public Gold tiada kaitan dengan skim cepat kaya

5. Public Gold tiada kaitan dengan skim pelaburan emas yang menjanjikan pulangan lumayan dalam jangkamasa yang singkat atau pulangan tetap bulanan yang akhirnya pelabur akan ditipu dan mengalami kerugian. 

Tidak dinafikan Public Gold adalah syarikat emas yang sangat kukuh dan tiada rekod penipuan di mana-mana institusi perbankan. Bagi mereka yang ingin menyimpan emas boleh mula menyimpan di Public Gold lebih mudah dan selamat.

Sebab #2: Stok yang mudah didapati dan tak perlu menunggu lama untuk dapatkannya

Anda boleh mendapatkan goldbar seperti di bawah dalam masa hanya 1-2 hari bekerja.

Emas 999.9 Goldbar Public Gold seberat 1000 gram (g) atau 1 kilogram (kg)

Bagaimana cara nak miliki jongkong emas 1 kilogram dengan cara yang mudah, patuh syariah melalui platform dengan ciri keselamatan yang tinggi?

Caranya mudah sahaja. Apabila anda ingin membeli goldbar 1 kilogram dengan cara yang paling selamat, mudah dan patuh syariah, anda perlu pastikan kedai jual beli emas yang anda mahu berurusan mestilah menepati kriteria tersebut.

Saya sendiri berpengalaman berurusan dengan kedai emas pelaburan Public Gold Marketing Sdn Bhd. Pertama kali saya berurusan untuk membeli emas pelaburan berbentuk dinar adalah melalui transaksi secara atas talian di laman web Public Gold bernilai hampir RM20,000 pada tahun 2014.

Saya daftar secara atas talian dengan Introducer saya iaitu Encik Mohd Zulkifli bin Shafie.

Pendaftaran adalah percuma dan tidak memerlukan sebarang bayaran yuran. Anda boleh daftar dengan menggunakan borang di bawah untuk pilih samada anda mahu beli emas dan simpan dalam akaun emas di Public Gold atau anda mahu beli emas dan simpan sendiri. Anda boleh pilih dengan tandakan dalam kotak yang disediakan.

Di sini saya ingin kongsikan 5 sebab mudah agar anda betul-betul dapat emas fizikal berketulenan 999.9 bukan dalam bentuk kertas bila anda beli emas.

Sebab #3: Transaksi jual beli yang patuh syariah

Salah satu sebab mengapa saya memilih dan melabur dalam emas di Public Gold ialah kerana transaksi jual belinya patuh syariah. Saya, sepertimana semua Muslim, mahu kaya bukan saja di dunia tapi juga di akhirat. Jadi Public Gold memenuhi kriteria kritikal ini.

Sijil patuh syariah Public Gold.
Transaksi jual beli di Public Gold disahkan patuh syariah sejak 14 Disember 2022.

Sebab #4: Spread (selisihan harga jual) yang rendah

Sebab susutnilai bermula 100 gram hingga 1 kg emas Public Gold adalah rendah, sekitar 6-7%, jadi kita hanya perlu tunggu kenaikan emas 7% saja untuk mendapat keuntungan. 

Spread emas Public Gold adalah antara yang terendah di pasaran iaitu 6% – 9% berbanding jika jual di kedai emas lain, susut nilai adalah 25%! Ini merugikan.

Lagi rendah atau nipis spreadnya lebih baik. Spread itu akan menentukan berapa cepat dan berapa banyak keuntungan yang akan diperolehi apabila harga emas naik. Lagi nipis spread, lagi cepat dan lagi besar kadar keuntungannya.

Dalam pelaburan emas, lagi besar gram emas yang kita beli, lagi rendah spread dan lagi tinggi keuntungan yang bakal diperolehi. Tak mampu menabung banyak-banyak? No hal.. Mulakan sikit-sikit, peram di akaun GAP hingga capai 100g pertama. Mudah kan? 

Sebab #5: Ada bimbingan secara percuma!

Semua perkara dalam dunia ini perlukan kepada ilmu dan bimbingan. Ilmu untuk dapatkan emas jongkong seberat 1kg dengan ketulenan 999.9 ini perlulah didapati daripada orang yang betul dan berpengalaman.

Tanpa bimbingan, kemungkinan besar anda akan keliru mengenai strategi yang betul membaca harga bila masa yang sesuai untuk menjual, apa yang perlu dilakukan untuk mengambil emas anda dan banyak lagi aspek teknikal yang perlu diketahui.

Order 1kg goldbar Public Gold

Insha Allah anda akan dapati saya merupakan orang yang betul untuk membimbing anda dapatkan emas sehingga anda betul-betul dapat pegang emas seperti di bawah…

Jongkong emas 250g & 1kg
Dah celik emas? Simpanlah emas dan sasarkan simpanan 1 kg untuk pelaburan jangka panjang keluarga anda.

Jika anda berminat untuk mendapat bimbingan percuma dan menjadi penyimpan emas yang berilmu, boleh daftar dengan tekan butang biru di bawah:

Anda masih ada persoalan? Sila Hubungi Saya di sini.

Promosi Belian Emas Dinar, Goldbar dan Akaun Simpanan Emas GAP

Anda nak tahu promosi belian emas Dinar, goldbar dan akaun simpanan emas Gold Accumulation Program (GAP)?

Untuk makluman anda, pada masa ini, seramai lebih 670,000 penyimpan emas di Malaysia menunggu-nunggu promosi belian emas samada dalam bentuk dinar, goldbar atau akaun simpanan emas di syarikat jual beli emas terbesar di Malaysia, Singapura, Brunei dan Indonesia.

Jika anda nak tahu lebih lanjut, sila layari info emas peribadi saya di sini.

Apa promosi yang dimaksudkan?

Alhamdulillah bermula malam ini ada promosi Dealer melalui belian Dinar, Goldbar dan akaun simpanan emas GAP.

Semua promosi tamat pada jam 11.59PM tengah malam ini, 22 Februari 2022.


Promosi Dealer

Pilihan 1: Normal Dealer

Promosi Normal Dealer Public Gold

1.1 Beli minima 12 dinar emas secara FULL PAYMENT / EPP6 / EPP10 ATAU
1.2 Beli minima 50g emas Goldbar secara FULL PAYMENT / EPP6 / EPP10 ATAU
1.3 Beli minima 50g emas Akaun GAP secara FULL PAYMENT

  • Wealth Card (order berasingan) untuk dapat 1.0% insentif dari setiap pembelian peribadi dan pelanggan berikutnya.

Isi remarks: Upgrade ND/PD.


Pilihan 2: Priority Dealer

Promosi Priority Dealer Public Gold

2.1 Beli minima 24 dinar emas secara FULL PAYMENT / EPP6 / EPP10 ATAU
2.2 Beli minima 100g emas Goldbar secara FULL PAYMENT / EPP6 / EPP10 ATAU
2.3 Beli minima 100g emas Akaun GAP secara FULL PAYMENT.

  • Wealth Card (order berasingan) untuk dapat 1.5% insentif dari setiap pembelian peribadi dan pelanggan berikutnya.

Isi remarks: Upgrade ND/PD.

Nota: Promosi tamat pada jam 11.59PM 22/2/2022 malam ini!


CARA BELI EMAS DALAM AKAUN GAP

Login guna PG Code dan Password. Jika tiada PG Code boleh daftar percuma di sini)

Step 1: Beli emas dalam akaun GSAP

Selepas Login tap Menu, Purchase, pilih Pay FPX, isi 50g (ND) atau 100g (PD) dan tap butang Place Order.

Teruskan belian secara FPX sehingga selesai.

Step 2: Beli Wealth Card di web PG dengan login di www.pelaburanemas.org/go/login.php.

Klik Menu, Order dan Purchase Order. Klik Add to Cart, Isi Remark: Upgrade ND/PD dan selesaikan bayaran.

Beri detail belian kepada saya untuk saya bantu upgrade Dealer secepat mungkin.

Semoga berjaya! Jika ada apa-apa pertanyaan boleh terus whatsapp saya di SINI.

Lebih murah berbanding promosi bulan Februari 2022 iaitu RM50k untuk dapat ND dan RM130k untuk dapat PD.

SEMUA PROMOSI DI ATAS TAMAT PADA JAM 11.59PM TENGAH MALAM 22 FEBRUARI 2022.

Semoga bermanfaat.

Ketahui 7 Jenis Emas 999 Dijadikan Emas Koleksi Terkini

Adakah emas 999 sesuai untuk dijadikan koleksi emas terkini bagi kaum lelaki? Begitulah persoalan yang sering ditanya kerana pada masa ini ramai yang telah ada serba sedikit ilmu berkaitan dengan emas.

Beza emas pelaburan versus emas hiasan
Perbezaan antara emas pelaburan 999 dan emas perhiasan 916.

Saya kira wanita adalah golongan yang sinonim dengan emas. Kalau tak, takkanlah wujud filem “Mami Jarum” satu ketika dahulu kan? Mak-mak dan nenek-moyang kita memang sangat arif tentang nilai emas. Bila ada peluang mereka pastinya menambah koleksi emas sehingga menjadi hobi. Dikumpulnya emas tak kisahlah emas jenis 916 atau emas 999 sehingga berpuluh-puluh jenis yang mungkin mencecah berkilogram beratnya.

Nenek-moyang kita sangat faham bahawa di dalam situasi kecemasan yang perlu wang segera, emas yang mereka simpan boleh digadai atau dipajak bila-bila masa. Kecairan emas adalah sama laju seperti wang tunai.

Namun kebiasaanya, ketulenan emas yang disimpan atau dijadikan koleksi merupakan emas 916. Jika anda sedang mencari emas koleksi terkini, anda sering kali mungkin akan mengikut trend semasa dan mengumpul emas 916. Walhal terdapat perbezaan yang ketara di antara emas 999 berbanding emas 916 seperti ditunjukkan. 

Tahun 2020 telah menjadi tahun yang takkan kita lupakan. Bermula akhir tahun 2019, wabak Covid-19 telah menyerang seluruh dunia dan telah mula merebak ke Malaysia pada tahun 2020 menyebabkan ramai yang terjejas pendapatan malah tak kurang juga yang hilang sama sekali punca pendapatan.

Bagi mereka yang menjadikan simpan emas sebagai kemestian seolah-olah hobi, dalam situasi sukar, pastinya emas itu menjadi ‘talian hayat’ buat mereka. Dianggarkan simpanan emas 999 sebanyak 200g mampu menampung kos sebuah keluarga kecil untuk survive sekurang-kurangnya 6 hingga 12 bulan sekiranya mereka hilang punca pendapatan. Jadi mereka akan ada sedikit ‘masa kecederaan’ untuk memulakan bisnes atau mencari pekerjaan lain.

Keseronokan atau hobi menyimpan emas telah menyelamatkan kekayaan penyimpannya. Penyimpan semakin berdisiplin dan kekayaan semakin bertambah!

Coin 1 Dinar Boleh Dijadikan Sebagai Koleksi Emas Pelaburan

Coin 1 dinar Public Gold
Coin 1 dinar Public Gold merupakan syiling emas yang popular dan diterima Ar-Rahnu di seluruh Malaysia. Boleh didapati daripada akaun GAP atau PGMall (klik di sini untuk tahu harga semasa).

Jika ada bajet dalam sekitar RM1,200 (pada tarikh posting ini dipost), boleh beli syiling emas 1 dinar (4.25 gram). Beli dan simpan sendiri. Coin 1 dinar biasanya harga per gram lebih murah berbanding item yang lebih kecil seperti gold bar 1 gram atau setengah dinar. Ini disebabkan coin 1 dinar dikeluarkan khas untuk tujuan pelaburan, sedangkan gold bar 1 gram dan setengah dinar biasanya dijual sebagai “item koleksi” ataupun sebagai “hadiah” yang menyebabkan harganya lebih mahal.

Jika anda berminat untuk dapatkan coin 1 dinar, anda dah tak perlu risau bagaimana nak ambil coin 1 dinar yang anda beli di Public Gold.

Pada masa ini, terdapat servis penghantaran berinsurans ke alamat kediaman anda tanpa perlu susah-payah mencari cawangan terdekat. Ini adalah disebabkan pelanggan Public Gold telah melebihi 650,000 dan bagi mengelakkan kesesakan di branch dan risiko jangkitan wabak Covid-19, Public Gold telah menyediakan servis pos berinsurans terendah di Malaysia. Jika emas yang anda beli tak sampai, Public Gold akan hantar yang baru!

Cuma anda dinasihatkan tidak mendedahkan kepada sesiapa pun kandungan parcel anda. Selepas selesai buat tempahan / bayaran, anda hanya perlu tunggu sahaja pihak courier menghantar SMS atau Whatsapp atau Emel apabila emas akan dihantar pada hari tersebut.

Koleksi Emas Public Gold

Sebagai penyimpan emas, saya bukanlah seorang yang minat untuk kumpul emas koleksi. 

Tapi apabila syarikat pengeluar emas pelaburan terbesar di Malaysia Public Gold mengeluarkan item yang akan jadi kenangan dan sejarah dalam hidup, rasa rugi kalau tak simpan beberapa keping sebagai kenangan.

Emas koleksi ni biasanya dijual dengan harga yang lebih tinggi. Tapi bila nak gadai di Ar-Rahnu, nilainya sama macam emas lain juga. Design pada kad tu tak memberi nilai tambah bila nak gadai.

Emas 1 gram, tetap 1 gram juga walau apa pun designnya.

Permainan emas koleksi ini tak boleh disamakan dengan emas pelaburan yang lain. Nilainya dianggap mahal hanya bagi peminatnya sahaja.

Macam nombor plat kenderaan.

Ada orang sanggup bayar harga beratus ribu ringgit hanya semata-mata nombor plat sahaja.

Padahal ia hanyalah sekadar nombor!

Orang biasa macam kita tak faham. Tapi bagi peminat nombor plat, lain pula sudut pandang mereka sebagai peminat atau pengumpul emas koleksi terkini.

Walaupun saya bukan peminat emas koleksi, tapi bila keluar design special macam ini, rasa ralat kalau tak simpan walaupun beberapa keping.

Simpanlah beberapa keping sebagai kenangan.

7 Jenis Emas Koleksi Terkini

Berikut merupakan 9 jenis emas 999 dalam bentuk dinar dan gold bar yang mudah didapati di Malaysia dan semakin diminati ramai pengumpul / collectors:

  1. Emas koleksi dinar 999 tempatan setengah dinar, satu dinar, lima dinar dan sepuluh dinar.
  2. Emas koleksi goldbar 999 tempatan BungaMas, Tai Fook dan Klasik.
  3. Emas koleksi edisi terhad karakter animasi seperti Boboiboy dan Disney (keluaran Aurora Italia).
  4. Emas koleksi edisi terhad karakter superhero / villain seperti Marvel (keluaran Aurora Italia).
  5. Emas koleksi edisi terhad siri Masjid / bulan Hijriah / Perayaan (keluaran PG Gold Museum).
  6. Emas koleksi edisi terhad liga bolasepak (keluaran Aurora Italia).
  7. Emas koleksi edisi terhad corak umum (keluaran PG Gold Museum).

Pada masa ini, terdapat emas koleksi terkini Public Gold yang baru dilancarkan: Masjid Hagia Sophia.

Emas koleksi terkini Public Gold Edisi Masjid Hagia Sophia terhad hanya 30,000 keping sahaja. Boleh didapati daripada akaun GAP dan PGMall.
Emas koleksi Public Gold Masjid Hagia Sophia
Caj Gold Premium emas koleksi Public Gold Masjid Hagia Sophia, Turki hanyalah RM20 melalui akaun GAP menggunakan kemudahan Gold-In-Transit (GIT Withdrawal).

Terdapat pelbagai emas koleksi Public Gold yang boleh anda dapatkan dengan caj Gold Premium bermula RM10 hingga RM100 (bergantung kepada edisi emas koleksi). Jika edisi koleksi emas yang dikeluarkan tidak terikat dengan apa-apa kontrak, maka caj Gold Premiumnya sekitar RM10 hingga RM20 sahaja. Manakala jika terdapat kontrak dengan sesuatu jenama esklusif maka caj Gold Premium boleh mencecah sehingga RM100.

Kos pos berinsurans melalui GIT Withdrawal akaun GAP buat masa ini serendah RM10 ( Semenanjung) / RM20 ( Sabah Sarawak).

Jika anda mahu buka akaun GAP dengan belian serendah RM100 untuk dapat 0.3+++ gram emas dan mula keluarkan emas koleksi terkini apabila cukup 2 gram ke atas, anda boleh daftar percuma sekarang di Pendaftaran Akaun GAP.

Semoga bermanfaat.

Cara Buka Akaun GAP (Gold Accumulation Program) Bagi Yang Tiada PG Code.

Anda nak buka akaun GAP (Gold Accumulation Program) atau akaun simpanan emas patuh syariah?

Nak beli emas akaun GAP Public Gold?

Anda cuba klik pada butang BUY NOW! di atas tapi anda tiada PG Code untuk Login ke web Public Gold?

Tiada PG code nak buka akaun GAP

Jangan bimbang, di sini saya tunjukkan anda cara nak buka akaun GAP dengan pantas. Minima pembelian emas ke dalam akaun GAP hanyalah sebanyak RM100 sahaja.

Langkah yang saya tunjukkan di bawah boleh diikuti dengan mudah sekiranya anda telah ada akaun bank dengan kemudahan perbankan internet kerana pembelian minima RM100 dilakukan menggunakan platform FPX.

Namun, sekiranya anda tiada akaun bank untuk melakukan transaksi FPX secara atas talian, anda boleh Hubungi saya melalui Whatsapp di sini (opens in a new window).

Untuk teruskan, sila ikuti langkah-langkah di bawah:-

Langkah 1:

Daftar di Borang Daftar Akaun Emas GAP dan isikan maklumat pada borang.

*Nota penting: Ambil emas sendiri di Branch hanya untuk belian 50 gram atau 10 Dinar ke atas SAHAJA. Emas dengan berat kurang daripada itu hanya layak menggunakan khidmat pos berinsurans yang dinamakan Gold-In-Transit (GIT) di dalam sistem bagi mengelakkan kesesakan di Branch dan tarikh temujanji yang terlalu jauh ke hadapan.
Isi nama penuh sama seperti yang dicatat dalam Kad Pengenalan (BIN / BINTI ditaip penuh).
Isi no. IC tanpa sengkang (Contoh: 71234567890)
Isi nombor tanpa sengkang.
Isi alamat e-mel

Atau

Klik link Whatsapp ini (opens in a new window) untuk dapatkan PG Code sementara anda. Atau anda boleh salin dan tampal perkara 1 hingga 7 di bawah ini ke dalam mesej whatsapp untuk hantar kepada saya Suhaimee di +60197475788.

Cara buka akaun GAP Public Gold di Whatsapp.

Salam En. Suhaimee. Saya ingin buka akaun simpanan emas GAP. Berikut ialah maklumat saya:

Nama penuh (seperti dalam IC): pastikan BIN atau BINTI ditaip penuh

NRIC atau Kad Pengenalan:

No. telefon:

Emel:

Branch PG: boleh lihat di sini (opens in a new window).

Nanti tuan wasap PG Code untuk saya login dengan password IC tanpa sengkang.

Terima kasih.

Cara buka akaun GAP Public Gold dengan isi maklumat di Whatsapp.

Langkah 2:

Anda akan dapat emel PG code daripada Public Gold. Anda boleh terus login sementara menggunakan PG code sebagai Username dan IC tanpa sengkang sebagai Password di web Public Gold (opens in a new window).

Nota penting: PG code untuk login sementara ini hanya sah dalam tempoh 7 hari sahaja. Selepas 7 hari, akaun sementara anda akan dibekukan dan tidak dibenarkan mendaftar semula. OLeh itu, sila rancang pembelian emas pertama anda agar tiada masalah teknikal berlaku semasa pembelian pertama nanti.

Selepas login, anda boleh terus klik MENU > HOME. Kemudian klik butang GAP BUY NOW.

BUY NOW akaun GAP Public Gold

Langkah 3:

Teruskan sehingga anda selesai buat pembayaran menggunakan platform FPX dan simpan snapshot akhir transaksi FPX untuk rujukan anda pada masa akan datang.

Selesai.


Untuk lebih mudah, sila download apps PG GAP di link berikut dan anda boleh login menggunakan PG Code sementara dan nombor IC tanpa sengkang.

Untuk android:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pgmapp.publicgold

Untuk IOS:

https://apps.apple.com/my/app/public-gold/id1591580964 (jika tidak boleh klik, sila copy dan paste link ke web browser anda)

Nota: PG Apps ini termasuk belian emas dalam akaun GAP untuk simpan di Public Gold, belian secara fizikal (outright purchase) dan simpan sendiri. Belian secara runcit perlu login ke website Public Gold.


Kelebihan buka akaun GAP

Terdapat beberapa kelebihan apabila anda membuka akaun GAP di www.PelaburanEmas.org dan saya Founder Master Dealer PG047646 Suhaimee Manaf sebagai Introducer Public Gold anda.

  • Akaun GAP ialah akaun simpanan emas PERCUMA seumur hidup dan tiada sebarang caj dikenakan.
  • Transaksi jual beli telah mendapat sijil patuh syariah oleh Panel Amanie Advisor sejak tahun 2017.
  • Anak-anak dari umur sehari hingga umur bawah 18 tahun boleh buka akaun bersama ibu / bapa / penjaga.
  • Jumlah gram direkodkan sehingga kepada 4 titik perpuluhan (kebiasaan akaun simpanan di bank hanya kepada 2 titik perpuluhan sahaja).
  • Anda akan dimasukkan ke dalam Private Group Telegram yang menghantar info terkini mengenai pelaburan emas dan harga turun dan naik agar boleh jual balik bila harga tinggi dan beli bila harga rendah.

Layari Akaun GAP (Gold Accumulation Program) untuk info penuh mengenai akaun GAP. Cuma langkah buka akaun GAP di sana telah dinaiktaraf kepada yang lebih mudah di sini sejak 16 Jun 2020.

Semoga bermanfaat.

Tip Utama Pelaburan Emas Apabila Kadar Inflasi Matawang Meningkat

Pelaburan Emas Versus Kadar Inflasi Matawang

Satu konsep mudah nak faham adalah semakin meningkat kadar inflasi sesuatu matawang negara maka semakin meningkat harga emas. Mari kita lihat apa yang telah berlaku sejak bulan April 2021 hingga Mei 2021.

Berdasarkan graf di atas, kadar inflasi di USA pada bulan April ialah 4.2% (vs 1.4% di bulan Januari) sementara kadar inflasi di Malaysia ialah 4.7% (vs -0.2% di bulan Januari). Berita yang lebih buruknya ialah kadar inflasi di USA pada bulan Mei telah meningkat lagi kepada 5%! Kadar inflasi di Malaysia pada bulan Mei ialah 4.4%. 

Berita ini adalah buruk kerana inflasi membuat kuasa belian matawang jatuh. Jika ianya berterusan, satu hari nanti kita akan membayar RM10 atau RM20 untuk secawan white coffee! (perlu diingat yang pendapatan kita kekal dan tidak meningkat!) 

Oleh itu, kita perlu bertindak untuk menyelamatkan kuasa beli kita. Kita perlu lindung kekayaan kita yang telah kita usahakan selama ini. Kita boleh melakukan ini dengan senang dengan menghijrahkan sebahagian daripada wang simpanan kita ke dalam pelaburan yang naik nilainya ketika kadar inflasi naik menggila. Pelaburan yang paling mudah dan patuh syariah ialah emas dan perak.

Mengapa kita perlu menukar wang simpanan kita kepada bentuk yang kalis inflasi seperti emas?

Jawapannya sangat mudah. Inflasi merompak kekayaan kita semua tanpa sedar. Tahukah anda 1 dinar emas (4.25 gram) pada zaman Rasulullah SAW dahulu mampu membeli seekor kambing dan nilai 1 dinar emas yang sama pada hari ini masih mampu membeli seekor kambing walaupun telah berlalu selama lebih 1,400 tahun!

Berbeza dengan duit Ringgit yang kita gunakan sejak kecil atau 40 tahun dahulu duit 30 sen mampu beli sepinggan nasi dan segelas air namun pada hari ini dengan 30 sen mampu beli mungkin sebiji gula-gula sahaja! Pada hari ini nak dapat sepinggan nasi dan segelas air mungkin dengan RM3.00 pun tak cukup!

Lihat! Baru 40 tahun nilai kekuatan matawang Ringgit telah susut begitu banyak! Apa yang akan berlaku 30 atau 40 tahun lagi?

Bagaimana nak tukar wang simpanan kepada bentuk emas?

Pada hari ini terdapat banyak kemudahan yang telah disediakan oleh pelbagai syarikat jual beli emas dan juga bank-bank komersial. Namun, sebelum anda memilih untuk menukar wang simpanan kepada bentuk emas pelaburan, mari lihat jenis emas yang betul dan menguntungkan anda dalam jangka masa panjang.

Jika anda minat nak simpan sendiri dan pegang emas secara fizikal, boleh mulakan dengan menyimpan sekurang-kurangnya 1 dinar atau boleh juga 10 gram Goldbar BungaMas dengan harga rendah yang mesra Ar-Rahnu (boleh buka seal).

Contoh 1 Dinar dan 10g Goldbar 24k BungaMas mesra Arrahnu boleh dibeli secara EPP sehingga 10 bulan tanpa risau kenaikan harga pada bulan ke-10. Harga tetap sama sampai selesai bayaran.

Melalui kedai Public Gold, anda boleh dapat simpan sendiri emas pelaburan secara fizikal dengan harga yang terbaik di pasaran dan Public Gold jamin beli balik apabila  anda nak jual balik nanti. Tanpa soal!

Sekaranglah masa yang sebenar nak mulakannya sebab ada promosi deposit ansuran patuh syariah Easy Payment Purchase (EPP) sehingga 10 bulan.

Jika anda nak rebut promosi 1 dinar (bajet sekitar RM110/bulan secara EPP10) atau 10 gram Goldbar (bajet sekitar RM260 sebulan) bayaran shariah EPP10 (bayar 10 kali dalam masa 10 bulan), boleh terus buat tempahan order sahaja dahulu. Tak perlu bayar lagi pada hari ini.

Sijil patuh syariah outright purchase, EPP dan jual balik di Public Gold.
Sijil Patuh Syariah oleh Panel Penasihat Syariah AManie Advisor

Bayar dalam tempoh 4 hari dari tarikh tempahan pun tak mengapa. Sebab transaksi pembelian secara deposit sekuriti EPP patuh syariah ini telah mendapat Sijil Patuh Syariah oleh Panel Penasihat Amanie Advisor. Selesai deposit terakhir baru dapat emas. Nak selesai awal boleh dapat emas awal. Akad jual beli emas hanya berlaku ketika emas sampai.

Caranya:

  1. Login di web PG, klik menu, klik order, klik purchase order. Jika tiada PG Code, boleh login sementara dengan daftar di sini. Selepas dapat PG code boleh login di sini.
  2. Isi dinar / 10g. Klik butang Search. Pilih item 1 dinar  / 10 g goldbar BungaMas. Add to cart. Klik troli sebelah atas kanan.
  3. Proceed to next page. Jika nak deposit bulanan pilih Pick up at branch dan pilih Syariah Easy Payment Purchase (Pilih EPP4 atau EPP10). Jika nak bayar sekaligus dan dipos berinsurans tersu ke rumah boleh pilih GIT shipment dan pilih Full Payment.
  4. Tick ‘I Agree’. Klik Proceed to next page. Akan dipapar nombor CSO. Selesai.
  5. Boleh buat bayaran dalam tempoh 4 hari dari tarikh hari ini.
  6. Reply emel ini untuk cara bayaran berikutnya.

Itu sahaja.

Alhamdulillah! Ada PROMOSI DEALER. Sehingga 12 hari Rabu 30.6.2021 seperti berikut:-

1. Normal Dealer (PD)

1.1 Beli RM5,000 akaun GAP (Bayar penuh) atau
1.2 Beli 7 Dinar Local (Bayar penuh /EPP4/ EPP10) atau
1.3 Beli 30g BungaMas (Bayar penuh /EPP4/ EPP10) atau
1.4 Beli 2kg Silver (Bayar penuh /EPP4/ EPP10) atau
1.5 Beli PG Jewel RM3,000 (boleh EPP6) atau
1.6 Beli RM4,200 Set Marvel Fantasy 12pcs (Bayar penuh /EPP4/ EPP10)1.7 Beli 2 X Set Mickey Raya 8 X 1g Goldbar RM2,998 (Bayar penuh /EPP4/ EPP10)1.8 Khas untuk Penjawat Awam dan Pelajar IPT: Beli minima RM2,500 Goldbar / Dinar di PG Gold Museum (Full payment) / Aurora Italia (Boleh EPP6) / Dinar Casing (Boleh EPP6).

+ Wealth Card untuk dapat 1.0% insentif dari setiap pembelian peribadi dan pelanggan berikutnya.

2. Priority Dealer (PD)

2.1 Beli RM10,000 akaun GAP (bayar penuh) atau
2.2 Beli 14 Dinar Local (Bayar penuh /EPP4/ EPP10) atau
2.3 Beli 50g BungaMas (Bayar penuh /EPP4/ EPP10) atau
2.4 Beli 3kg Silver (Bayar penuh /EPP4/ EPP10) atau
2.5 Beli PG Jewel RM5,000 (boleh EPP6 ) atau
2.6 Beli RM8,400 Set Marvel Fantasy 24pcs (Bayar penuh /EPP4/ EPP10)2.7 Beli 4 X Set Mickey Raya 16 X 1g Goldbar RM5,996 (Bayar penuh /EPP4/ EPP10)2.8 Khas untuk Penjawat Awam dan Pelajar IPT: Beli minima RM5,000 Goldbar / Dinar di PG Gold Museum (Full payment) / Aurora Italia (Boleh EPP6) / Dinar Casing (Boleh EPP6)

+ Wealth Card untuk dapat 1.5% insentif dari setiap pembelian peribadi dan pelanggan berikutnya. Sebenarnya tiada kos untuk dapat status Dealer dan nikmati insentif 1-1.5%. Hanya beli emas dan emas itu anda yang punya. 

Bagaimana cara nak beli? 

Step 1: Login di web PG Login di web PG, klik menu, klik order, klik purchase order. Jika tiada PG Code, boleh login sementara dengan daftar di sini. Tunggu PG code.

Selepas dapat PG code boleh login di sini. Selepas login boleh klik Menu > Order > Purchase Order dan scroll katalog. Boleh juga klik di link dan ikut panduan yang disediakan berikut:-

  • Klik Menu, Order, Purchase Order dan pilih item yang berkaitan dalam katalog.
  • Add to cart. Klik troli sebelah atas kanan.
  • Proceed to next page. Pilih GIT Shipment jika bayaran FULL PAYMENT / Pilih Pick up at branch jika pilih Syariah Easy Payment Purchase (EPP4 / EPP10).
  • Isi Remarks FBLIVE SYUKOR HASHIM
  • Tick ‘I Agree’. Klik Proceed to next page. Akan dipapar nombor CSO. Selesai.
  • Boleh buat bayaran dalam tempoh 4 hari dari tarikh hari ini.
  • Reply emel ini untuk cara bayaran berikutnya.
  • Jika nak beli Goldbar / Dinar untuk Penjawat Awam atau Pelajar IPT boleh login di PG Mall dengan menggunakan PG code dan Password anda. Sila klik PG Gold Museum atau Aurora Italia seller selepas login di PG Mall.

Step 2: Beli Wealth Card berasingan jika beli secara EPP atau akaun GAP (Jika buat bayaran FULL PAYMENT boleh add sekali dengan order di atas). 

Itu sahaja. Untuk makluman, jika nak dapat status Dealer tanpa promosi perlu modal beli emas yang lebih besar iaitu 200g (sekitar RM51,000) untuk Normal Dealer dan 500g (sekitar RM127,000) untuk Priority Dealer. Memang banyak perbezaan harga!

Lekas ambil peluang yang jarang-jarang ditawarkan ini sebab tempoh promosi tamat pada jam 12 tengahari Rabu 30.6.2021

Semoga bermanfaat.

Dapatkan EBook PERCUMA

Download Ebook 5 Minit Emas Percuma! Download di SINI


This will close in 0 seconds

PelaburanEmas.org | Dasar Privasi | Penafian
Verified by MonsterInsights