Tag Archives: public gold

Harga Emas Pelaburan Akaun GAP Terendah Sejak September 2017

Harga emas pelaburan 24K LBMA GAP Public Gold telah turun kepada paras yang terendah sejak 2016 iaitu sehingga RM169/g pada 15 dan 16 Ogos 2018.

Manakala pada bulan September 2018 pula, harga emas pelaburan 24K LBMA GAP Public Gold telah naik semula ke paras RM172/g pada 16 September 2018. Namun, kenaikan yang sedikit ini masih pada paras yang rendah sejak 2016.

Harga emas pelaburan 24K LBMA GAP Public Gold telah turun sehingga RM177/g pada 26 Jun 2018 dan dijangka akan turun lagi kepada RM176/g pada 27 Jun 2018.

Harga emas pelaburan akaun gap, goldbar dan dinar terendah sejak 2017.

 

Kejatuhan harga emas ini membuatkan saya tersenyum dan bersyukur kerana semakin ramai yang mengambil peluang membeli dan menyimpan emas sebagai pelindung kekayaan atau sebagai aset boleh alih yang ampuh inflasi.

Memandangkan sambutan Hari Raya Aidilfitri 1439H masih lagi berterusan, penambahan duit raya bagi anak-anak membuka peluang kepada ibubapa yang celik emas untuk menabung emas bagi pihak anak-anak walaupun masih bayi.

Sila rujuk cara nak buka akaun GAP di sini.

Walau bagaimanapun, mungkin ada di kalangan anda yang berkata…

“En. Suhaimee.. saya memang nak beli masa harga rendah, tapi sebab gaji pun belum masuk…”

Jangan risau sebab sekarang dah ada kemudahan bayaran ansuran yang patuh syariah dipanggil Syariah Easy Payment Plan (SEPP).

Caranya amat mudah… samada gunakan aplikasi PG atau login di web.

(Nota: Jika anda belum ada Username dan Password, boleh dapatkan secara percuma dengan mendaftar di sini).

Selepas Log Masuk, klik pada mana-mana item emas Goldbar atau Dinar 24K LBMA sebab kadar spread terendah berbanding jenis lain. Klik Add To Cart, klikCart (sebelah atas kanan), pilih cawangan PG / pos Arrahnu untuk ambil stok, pilih cara bayaran Syariah Easy Payment Plan 4X (untuk harga RM500 ke atas). Terdapat juga SEPP 10X untuk pembelian 100g ke atas.

Selesaikan dengan klik butang Submit. Seterusnya, proforma invoice akan dihantar bersama Jadual Pembayaran seperti berikut:-

Bayaran boleh dibuat dalam tempoh 7 hari dari tarikh yang diberi. Stok emas hanya boleh diambil selepas selesai bayaran jumlah keseluruhan.

Jika anda masih ada sebarang pertanyaan, sila klik Hubungi Saya untuk menghantar pertanyaan melalui emel atau Whatsapp terus di http://carabeliemas.wasap.my/

Pada 4 November 2017, harga emas pelaburan berada pada kedudukan RM188/g dan akan kekal sehingga tengah malam Isnin 6 November 2017. Sila lihat bagaimana harga emas 24K LBMA GAP ditentukan di sini.

Harga emas semasa pada hari ini merupakan yang terendah sejak kenaikan tertinggi pada bulan September 2017 lalu (Sila lihat posting Harga Emas GAP Tertinggi Dalam Sejarah). Susut RM10 berbanding 5 hingga 8 September 2017.

Jika dilihat harga emas pelaburan GAP pada 4 September 2017 bersamaan dengan RM196/g. Manakala keesokkan harinya meningkat hingga ke paras tertinggi RM198/g!

 

Naik turun harga emas memang sesuatu yang tidak dapat dijangkakan walaupun dengan menggunakan perisian yang serba canggih pada masa ini. Jika anda buat carian, terdapat berpuluh-puluh aplikasi di smartfon atau laman web yang menawarkan ramalan pergerakan harga emas semasa dan akan datang.

Emas tetap mahal. Jika 40 tahun dahulu tok nenek kita kata harga emas mahal walaupun hanya sekitar RM40/g, namun nilai RM40 pada masa itu sangat besar seperti harga RM190 pada hari ini.

Ini disebabkan kuasa beli duit Ringgit kita telah jatuh. Jika dahulu RM1 boleh beli 4 biji kuih tetapi pada hari ini RM2 hanya boleh beli 3 biji kuih sahaja!

Sebab itu harga 1 gram emas pada hari ini dan pada masa akan datang hingga kiamat tetap dianggap mahal.

Seperti yang selalu saya tekankan, sebenarnya bukan emas itu makin berkilau silau yang membuatkan harga emas makin naik berbanding 1 bulan atau 1 tahun atau 10 tahun atau 40 tahun dahulu… tapi disebabkan duit kertas yang disandarkan kepada duit USD. Manakala duit USD “disandarkan secara palsu” kepada emas.

Ramalan demi ramalan yang menyatakan nilai duit USD akan jatuh berbanding emas kerana dunia telah dimanipulasi oleh USA sejak 15 Ogos 1971.

Telah banyak contoh bagaimana nilai wang kertas sesuatu negara jatuh dalam sekelip mata akibat ketidakstabilan ekonomi dan politik.

Tak perlu menunggu lama kerana sepanjang zaman emas memang berharga dan emas tetap mahal.

Jika anda masih belum faham bagaimana mengaut keuntungan hanya dengan simpan emas, dapatkan buku ‘Menyingkap Rahsia Pelaburan Emas’ oleh En. Syukor Hashim. Hanya RM80 termasuk pos ke alamat anda. Anda boleh dapatkannya di sini.

Kepada anda yang dah faham dan tak mahu buang masa, mulakan simpanan emas pelaburan dalam akaun GAP sekarang. Hanya ikuti 3 langkah mudah seperti berikut:-

#1 Harga emas GAP hari ini = RM188/g. (atau boleh semak harga harian di sini)

#2 Untuk makluman belian cara GAP ini juga lebih jimat jika anda nak beli emas 1g/ 5g / setengah dinar (2.125g) berbanding beli terus di kedai PG atau agen.

#3 Login Internet Banking anda / pergi ke mesin ATM untuk transfer jumlah minima RM100 atau RM188 (harga semasa di #1) x jumlah gram yang hendak dibeli ke nombor akaun Public Gold Marketing Sdn Bhd di Maybank 557139238048.

Nota Penting: Sila guna Instant Transfer jika transfer guna bank lain. Jika nak keluarkan beli 2 gram kerana baki minima 1gram (Kelebihan PG berbanding bank komersial yg tetapkan 5g baki minima dalam akaun). Boleh keluarkan bila-bila masa.

#4 Simpan gambar resit belian (Maklumat SMS atau Transaction history TIDAK diterima).

#5 Hantar maklumat berikut dengan gambar resit kepada emel gap@publicgold.com.my dan cc suhaimee@pelaburanemas.org
1. Nama penuh:
2. NRIC:
3. No. telefon:
4. Emel:
5. Jumlah bayaran: RM
6. Tarikh bayaran: dd/mm/yyyy
7. Masa bayaran: xx:xx
8. No. Introducer: PG047646 Suhaimee Manaf (Jika tiada introducer)

Langkah #5 hanya dibuat sekali sahaja ketika buka akaun GAP. Selepas dah dapat kod PG, boleh login akaun GAP di web. Untuk lebih detail, boleh layari Akaun GAP.

Semoga anda mendapat manfaat yang berterusan.

Suhaimee

PS: Elakkan beli kaedah runcit untuk Goldbar 1g, 5g dan setengah dinar. Dapatkan cara jimat simpan dan dapatkan emas melalui GAP.

PPS: Jika anda nak jual emas perhiasan / emas pelbagai jenama, dapatkan info lanjut di sini.

Sharing is caring:

Belajar Ilmu Pelaburan Emas Secara Percuma

Anda nak belajar ilmu pelaburan emas secara percuma? Alhamdulillah, pada hari ini terdapat kemudahan yang sangat banyak telah disediakan kepada semua lapisan masyarakat samada tua, muda, pelajar universiti, pelajar kolej, penjawat awam atau pekerja swasta untuk belajar dan dapatkan ilmu pelaburan emas secara percuma di seluruh Malaysia.

Untuk pengetahuan anda, ilmu mengenai emas, perak, dinar dan dirham telah lama disorokkan sejak selepas Perang Dunia Pertama lagi.

Sebab ilmu pelaburan emas ini tidak pernah diajar di sekolah-sekolah malah di universiti-universiti… maka kebanyakan rakyat Malaysia sering tertipu dengan pelbagai skim cepat kaya yang bertopeng emas.

Maklumlah, pada hari ini pelbagai jenis pelaburan yang bersandarkan emas samada secara atas talian yang disediakan oleh broker-broker pelaburan emas milik Yahudi yang beroperasi dengan menawarkan peluang menambah pendapatan secara maya sebanyak berpuluh-puluh USD malah beratus-ratus USD dalam tempoh hanya beberapa jam sehari! Mereka menggunakan pelbagai komoditi seperti minyak mentah, gas asli dan termasuklah metal berharga seperti emas, perak, palladium dan titanium.

Nasihat saya…. tolong jangan tertipu dengan gimik keuntungan beratus-ratus USD dalam tempoh hanya sejam atau dua jam. Mereka akan menawarkan akaun demo dahulu dengan deposit sebanyak puluhan ribu USD untuk anda gunakan dan dapat untung. Itu hanya gimik sahaja. Bila anda dah termasuk jerat mereka dengan memberikan butiran kad kredit…. anda akan lihat betapa rakusnya mereka menelan beratus-ratus USD juga dari akaun kad kredit anda!

Dah ler rugi… dari segi syariah pula gagal, iaitu tak patuh syariah. So, anda dinasihatkan jangan cari pasal dengan alasan nak cepat kaya dengan melibatkan diri dalam aktiviti-aktiviti yang salah di segi undang-undang serta tak patuh syariah.

Saya nasihatkan anda agar dapatkan ilmu pelaburan emas yang betul dahulu sebelum cuba-cuba nasib dengan pelbagai skim cepat lebur atau skim cepat lingkup di luar sana.

Caranya amat mudah. Hanya ikuti langkah demi langkah seperti berikut:-

LANGKAH #1: Layari link di Seminar Pelaburan Emas Percuma.

LANGKAH #2: Pilih ‘Region’ samada Central – Selangor, Kuala Lumpur dan Negeri Sembilan; Southern – Johor, Melaka; Northern – Kedah, Pulau Pinang, Perak, East Coast – Kelantan, Terengganu, Pahang; East – Sarawak dan Sabah.

Kursus emas percuma juga terdapat di Singapura dan pelbagai lokasi di Indonesia.

 

LANGKAH #3: Lihat tarikh dan masa yang anda boleh hadir. Klik pada ikon borang dan pensel pada kolum akhir untuk mendaftar seperti di paparan berikut:-

 

LANGKAH #4: Isi maklumat anda untuk menghadiri seminar dengan mengisi nama, nombor kad pengenalan, nombor telefon, alamat emel dan nama Introducer anda telah sedia dengan kod PG047646 Suhaimee Manaf (sekiranya anda tiada nama Introducer) seperti contoh di paparan berikut dan klik butang ‘Register’:-

Isikan maklumat anda untuk menghadiri Seminar Pelaburan Emas secara percuma di Public Gold.

 

Itu sahaja dan Insya Allah anda akan menerima emel pemberitahuan daripada Public Gold dan tempat duduk anda akan disediakan. Sila beri maklumbalas melalui emel atau Whatsapp kepada staf Public Gold sekiranya terdapat apa-apa keperluan untuk menghadiri seminar yang telah anda daftar. Tak rugi anda hadir ke seminar pelaburan emas secara percuma kerana ilmu emas yang disampaikan amat berguna kepada kita semua.

Dah la percuma… biasanya ada cabutan bertuah pula di akhir seminar. Berbeza sangat dengan seminar-seminar anjuran syarikat-syarikat perniagaan lain seperti MLM dan direct selling. Saya pun dulu pernah terkena. 😉

So, jangan buang masa… sebab kehadiran peserta seminar untuk Mentor Emas tersohor di Malaysia seperti En. Syukor Hashim yang juga penulis buku “Menyingkap Rahsia Pelaburan Emas” (anda boleh dapatkannya di sini), En. Mohd. Zulkifli Shafie yang juga penulis buku “Zero Hutang – Bukan Mudah Tapi Tak Mustahil” dan Pn. Azizah Hassan @ Mama biasanya penuh sedangkan hanya ada 50 tempat duduk sahaja.

Sekaranglah masanya untuk anda semak jadual dan daftar untuk hadiri seminar emas percuma yang terdekat di Seminar Pelaburan Emas Percuma.

Semoga bermanfaat.
Yang benar,

M. Suhaimee A. Manaf
Pengasas
Authorized Dealer PG047646
www.pelaburanemas.org

 

Sharing is caring:

Dapatkan Keuntungan Pelaburan Emas Setiap Bulan

Dapatkan keuntungan pelaburan emas setiap bulan dengan menyimpan emas pelaburan yang sah di sisi undang-undang dan patuh syariah serta berkongsi ilmu pelaburan emas yang betul kepada masyarakat.

Wah! Biar betul Suhaimee…

Jawapan saya:Ya! Betul dan bukan scam atau skim cepat kaya bertopeng emas…”

Nak tahu mengapa? Begini…

Setelah berminggu-minggu mengkaji pelbagai tawaran pelaburan emas dan jenama emas yang banyak di pasaran dengan keuntungan yang dijanjikan, saya dapati hanya ada satu jenama emas pelaburan 24K goldbar dan dinar yang bertaraf LBMA (London Bullion Merchant Association) boleh didapati di Malaysia yang TIDAK dikenakan cukai GST.

Persoalannya, mengapa saya mencari jenama emas pelaburan yang tidak dikenakan GST?

Jawapannya mudah jika emas pelaburan yang anda beli dikenakan GST sebanyak 6%, ditambah dengan kadar spread (susutnilai 9% misalnya), maka harapan untuk mendapat untung atas simpanan emas amat nipis atau mustahil.

Sebabnya? Pakar emas sedunia menyarankan kadar cukai + spread emas pelaburan mestilah tak melebihi 10% daripada harga pembelian.

Okay. Sekarang mari kita lihat bagaimana anda boleh mengaut keuntungan pelaburan emas setiap bulan?

Jawapannya dengan mendapat status Dealer syarikat kedai emas yang menawarkan emas pelaburan 24K LBMA iaitu kedai emas Public Gold. Anda berpeluang mendapat insentif atas setiap transaksi jual beli emas samada oleh anda atau pelanggan anda.

Oleh itu, anda akan sentiasa gembira dan tersenyum samada ketika harga emas naik (sebab banyak transaksi jual emas) ataupun ketika harga emas turun (sebab banyak transaksi beli emas).

Apabila status Dealership anda telah disahkan, anda dah layak mendapat insentif keuntungan seperti berikut:-

(1) Anda mendapat sebanyak 1-2% daripada setiap pembelian emas berikutnya. Ini bermakna sekiranya anda membeli dan simpan 1g emas GAP setiap bulan, maka Public Gold akan masukkan 0.01g emas ke dalam akaun pelaburan emas GAP anda setiap 20hb bulan berikutnya.

(2) Anda mendapat sebanyak 1-2% daripada setiap pembelian emas oleh setiap pembeli emas yang anda kenalkan kepada program akaun pelaburan emas GAP.

Ini bermakna sekiranya pelanggan anda membeli dan simpan 1g emas GAP setiap bulan, maka Public Gold akan masukkan 0.01g emas ke dalam akaun pelaburan emas GAP anda setiap 20hb bulan berikutnya.

Jika pembelian emas dalam satu-satu bulan dilakukan oleh hanya pelanggan-pelanggan anda sahaja sekalipun, anda dah layak dapat keuntungan 1%.

(*Nota: Bila insentif keseluruhan keuntungan melebihi RM100, maka Public Gold akan terus masukkan duit tunai ke dalam akaun bank anda pada setiap 20hb).

Sikit je untungnya?… hehe… Ya!.. tiada janji manis untung ribu-ribu bro… sebab jika ada individu yang kata boleh dapat untung tetap ribu-ribu bulan-bulan tu sebenarnya TIADA… kecuali anda dan pelanggan anda beli emas sekurang-kurangnya RM100,000 setiap bulan di akaun pelaburan emas GAP (RM100,000 x 1% = RM1,000).

Memang dah ramai pun yang dapat pendapatan sampingan 4 hingga 5 angka sebulan hasil usaha mereka melalui strategi pemasaran masing-masing.

Anda jangan risau, sehingga pada satu tahap, anda tak perlu keluar modal untuk beli emas dan simpan dalam akaun pelaburan emas GAP anda!

Wow!… apa sebabnya?

Sebab… jumlah insentif bulanan anda akan terus meningkat apabila lebih ramai rakan dan ahli keluarga menyimpan emas melalui anda sebagai Introducer.

Nak perkenalkan emas Public Gold pun dah semakin mudah sebab nama Public Gold dah semakin dikenali ramai dari hari ke hari… dah masuk TV1, TV3, Astro, akhbar… jangan takut sebab Mentor Kewangan Azizi Ali juga berpuashati dengan goldbar dan dinar Public Gold! Semakin ramai yang mula menyimpan emas Public Gold melalui anda, semakin banyak keuntungan anda.

Suatu hari nanti anda akan lihat insentif tunai bulanan anda melebihi harga 1g, 2g, 5g, 10g emas dan seterusnya berikutan pembelian berulang pelanggan-pelanggan anda.

Oleh itu, anda dah boleh gunakan insentif tunai untuk menambah gram emas dalam akaun simpanan emas GAP anda.

Akan tiba satu masa apabila anda menikmati ‘passive income‘ yang boleh diwarisi!

Tak perlu gundah gulana untuk memberitahu yang lain tentang kepentingan simpan emas. Sebenarnya kerana tiada asas ilmu pelaburan emas dan kerana terlalu banyak kes penipuan skim bertopeng pelaburan emas yang kita dah dengar masa lalu menjadikan ramai antara kita rasa takut nak simpan emas. Takut rugi…

Oleh itu jika anda nak mendapat kemahiran dan mendalami ilmu pelaburan emas, saya syorkan anda dapatkan daripada guru pelaburan emas yang betul dan diiktiraf di Malaysia.

Untuk makluman anda, harga biasa pembelian emas Public Gold untuk melayakkan anda sebagai Dealer ialah RM30,000 dalam satu resit.

Anda boleh pilih samada buka akaun simpanan emas GAP atau pembelian secara runcit (beli, ambil stok di cawangan dan simpan sendiri).

Jadi… apa tunggu lagi.. sila terus ke Langkah #1 di Buka Akaun Pelaburan Emas GAP sekarang!

Atau daftar percuma untuk Login dan buat tempahan secara online pembelian emas secara runcit. Sila ikuti Langkah #1 di Pendaftaran Percuma.

Jika anda ada apa-apa persoalan, sila Hubungi Saya.

Namun, kedai emas pelaburan Public Gold sentiasa membuat tawaran istimewa kepada pelbagai lapisan masyarakat di Malaysia, Singapura dan Brunei untuk merasai keuntungan pelaburan emas secara bulanan!

Terdapat pelbagai contoh promosi yang ditawarkan oleh kedai emas Public Gold untuk memudahkan seluruh lapisan masyarakat mendapat insentif melalui pembelian dan simpanan emas.

Saya cadangkan kepada sesiapa yang layak semasa promosi Public Gold ini agar mengambil kesempatan emas sebab tiada siapa tahu bila lagi peluang keemasan ini akan ditawarkan oleh Public Gold.

Terkini: Promosi Dealer Public Gold bermula 15 November 2017 dimudahkan sempena pengiktirafan patuh syariah ke atas cara jual beli emas pelaburan melalui akaun simpanan GAP. Hanya beli minima RM10,000 sahaja dalam satu resit, anda layak mendapat status peniaga emas atau Dealer Public Gold!

Jika anda ingin tahu apakah yang dimaksudkan dengan GAP atau akaun GAP, anda boleh dapatkan maklumat penuh di Gold Accumulation Program.

Sila lihat Promosi Dealer Public Gold yang terkini.

Berikut ialah contoh-contoh promosi Dealer yang telah dilaksanakan pada tahun 2016.

Sebagai contoh sepanjang bulan September 2016 lalu, Public Gold membuka tawaran istimewa kepada golongan pelajar kolej / IPT / universiti (18 tahun ke atas) dan penjawat awam untuk membuka akaun pelaburan emas fizikal dengan nilai minima masing-masing hanya RM2,500 (pelajar) dan hanya RM5,000 (penjawat awam) dalam satu resit.

promosi-public-gold-september-2016

Oleh itu, saya cadangkan kepada sesiapa yang layak digolongkan sebagai pelajar dan penjawat awam agar mengambil kesempatan emas pada bulan September 2016 ini sebab tiada siapa tahu bila lagi peluang keemasan ini akan ditawarkan oleh Public Gold. Seingat saya pada tahun lepas ada satu bulan promosi untuk pelajar hanya RM500 pembelian emas GAP… tapi masa tu dah terlepas… Jadi… apa tunggu lagi.. sila terus ke Langkah #1 di Buka Akaun Pelaburan Emas GAP sekarang!

Anda hanya perlu buka satu akaun pelaburan emas GAP di Public Gold melalui kaedah seperti yang ditunjukkan di Buka Akaun Pelaburan Emas GAP. (* Nota penting: Anda perlu sertakan salinan kad pelajar / penjawat awam selain maklumat yang diperlukan di link tersebut).

Info terkini tawaran istimewa Oktober 2016: Berita baik kepada pelajar kolej dan universiti (berumur 18 tahun dan ke atas) kerana promosi RM2500 sebagai Dealer dilanjutkan sepanjang Oktober 2016! Manakala promosi RM5000 sebagai Dealer dibuka kepada para peniaga berstatus SDN. BHD dan ke atas beserta satu lot percuma di PG Mall dan boleh kembangkan apa juga jenis produk di PG Mall seperti pakaian, alatan sukan, alat tulis, buku, barangan runcit dan lain-lain. PG Mall merupakan platform ‘Shopping At Home’ atas talian yang menggunakan Goldcash (1g emas = GC100). Namun tawaran ini terhad kepada hanya 100 peserta sahaja! Oleh itu jangan lepaskan peluang keemasan ini.

Promosi Public Gold Oktober 2016

Promosi Public Gold Oktober 2016

 

Info terkini tawaran istimewa November 2016: Berita baik kerana promosi RM5000 sebagai Dealer dilanjutkan sepanjang November 2016 untuk para peniaga berstatus SDN. BHD dan ke atas beserta satu lot percuma di PG Mall dan boleh kembangkan apa juga jenis produk di PG Mall seperti pakaian, alatan sukan, alat tulis, buku, barangan runcit dan lain-lain. PG Mall merupakan platform ‘Shopping At Home’ atas talian yang menggunakan Goldcash (1g emas = GC100). Namun tawaran ini terhad kepada hanya 100 peserta sahaja! Oleh itu jangan lepaskan peluang keemasan ini.

Info terkini tawaran istimewa Disember 2016 – Januari 2017: Berita baik kerana promosi pembelian 50g emas GAP untuk layak sebagai Dealer dilanjutkan sepanjang Disember 2016 – Januari 2017 terbuka kepada sesiapa sahaja rakyat Malaysia / Singapura.

Promosi Dealer Public Gold Disember 2016 – Januari 2017.

 

Info terkini tawaran istimewa Februari – Mac 2017: Berita baik kerana promosi pembelian 100g emas GAP untuk layak sebagai Dealer dilanjutkan sepanjang Februari – Mac 2017 terbuka kepada sesiapa sahaja rakyat Malaysia / Singapura / Indonesia.

Info terkini tawaran istimewa April 2017: Berita baik kepada semua Penjawat Awam di Malaysia / Singapura / Indonesia kerana hanya pembelian minima RM10K emas GAP layak sebagai Dealer.

Semoga anda beroleh keuntungan dalam pelaburan emas.

Sharing is caring:

Cara Jual Emas Untuk Dapat Duit Tunai Dengan Harga Tinggi

Anda nak jual emas perhiasan seperti rantai, gelang, cincin emas 916 untuk dapat duit tunai dengan harga yang tinggi? Jika anda tiada sijil atau surat emas pun tidak mengapa.

Sekarang memang harga emas semasa sedang melambung tinggi sejak kesan BREXIT pada akhir bulan Jun 2016 yang lalu. Sehingga kini (17/9/2016), harga emas terendah telah dikesan pada awal bulan September serendah RM182.00/g. Pada hari ini harga emas 999 ialah RM187.00/g manakala harga emas perhiasan ialah RM148.00/g.

[KEMASKINI] Harga emas 24K 999 tertinggi pada 5 hingga 8 September 2017 ialah RM198.00/g. Manakala harga emas perhiasan ialah RM154.00/g.

Di sini saya ingin tunjukkan ‘RAHSIA’ bagaimana anda boleh dapat duit tunai yang 100% lebih banyak daripada apa yang kebanyakan orang dapat.

Wah!…. 100% lebih banyak duit tunai!… Biar betul Suhaimee…

Jawapan saya:Ya! Betul dan TIADA SEBARANG PENIPUAN PUN…”

Nak tahu rahsianya? Begini…

AMALAN BIASA KITA JUAL EMAS UNTUK DAPAT DUIT TUNAI

Biasanya kebanyakan kita rakyat Malaysia, samada duduk di bandar atau di kampung, bila nak jual emas je, kita akan pergi ke kedai emas yang berhampiran. Apa yang kita tak tahu, bila kita jual emas di kedai emas biasa, kita dah rugi baaaaaanyak sekali…. dan kita dah untungkan peniaga emas baaaaaaanyak sekali tanpa kita sedari.

Berapa kita dah rugi? Mari saya tunjukkan. Pada hari Sabtu, 17/9/2016, saya dan isteri bersama anak-anak telah pergi ke kedai emas Public Gold di Sungai Petani. Tujuan kami pergi ke sana memang nak cuba tukar subang emas perhiasan 916 yang dah patah seberat hanya 1.3 gram.

Biasanya kalau isteri saya jual emas di kedai emas di Sungai Petani memang peniaga kedai emas akan buat muka sedih…. dan kata.. “Murah je ni kak… RM80 je boleh dapat…” Huhu… dah la beli subang emas tahun 2014 dulu dengan harga RM130 sepasang… rugi betul. Jadi isteri saya memang dah tak pergi ke kedai emas biasa… dia sekarang pergi ke kedai emas special!

TUKAR AMALAN JUAL EMAS DI KEDAI EMAS BIASA KEPADA KEDAI EMAS SPECIAL

Kenapa special? … sebab harga subang emas 916 yang seberat 1.3 gram tu mereka boleh beri tunai RM187.00!!!! Alhamdulillah… rezeki Allah Taala beri. Jika kita kira peratus untung berbanding jual di kedai emas biasa ialah sebanyak 133.8%! Cuma duit RM187 tu boleh dapat dalam tempoh 48 jam masuk dalam akaun bank terus. Okaylah tu.. better late than rugi baaaaaanyaak… Anda hanya boleh untung baaaaaaanyak dengan jual emas di kedai Public Gold.

Masa kami jual emas di Public Gold Sungai Petani. Kami dilayan dengan sangatt baik oleh staf Public Gold, Ms Emily. Terima ksih Ms Emily.

Masa kami jual emas di Public Gold Sungai Petani. Kami dilayan dengan sangat baik oleh staf Public Gold, Ms Emily. Kami berpeluang membelek emas keluaran terbaru Public Gold – Aurora, memang sangat cantik. Terima kasih Ms Emily.

 

Bagaimana boleh dapat duit tunai sebanyak itu? Di sini saya tunjukkan caranya…

(1) Daftar percuma secara online di kedai Public Gold (isikan kod PG047646 di ruangan Introducer sekiranya tiada)

(2) Lihat harga emas perhiasan di www.publigold.com.my atau anda juga boleh capai dengan lebih pantas memasang Aplikasi Public Gold di smartfon anda. Belajar cara pasang melalui Android, iOS dan Blackberry di sini.

Sebagai contoh pada hari ini 17/9/2016, harga emas perhiasan 916 atau 22K ialah RM148/g.

harga-emas-semasa-public-gold

(3) Setelah dapat harga emas perhiasan 22K (916) segram, anda darabkan dengan berat emas anda untuk dapatkan anggaran duit tunai kepada ringgit yang terdekat yang bakal anda perolehi.

Contoh 1:

Sekiranya anda ingin dapatkan duit tunai, harga PG Buy perlu ditolak RM5 (RM148-RM5 = RM143/g)

1.3g X RM143 = RM186 (tanpa nilai sen dimasukkan).

Contoh 2:

Sekiranya anda ingin terus masukkan ke dalam akaun simpanan emas GAP pun boleh (sila klik sini untuk tahu apa itu akaun simpanan emas GAP) dan harga PG Buy tidak perlu ditolak dengan RM5 (kekal RM148/g)

1.3g X RM148 = RM192 (tanpa nilai sen dimasukkan).

(4) Bila anda dah puas hati dengan nilai duit tunai yang bakal anda dapat, anda boleh hubungi mana-mana cawangan Public Gold yang terdekat untuk beritahu akan tujuan kehadiran anda.

(Nota penting: Jangan lupa untuk anda bawa satu salinan kad pengenalan (depan & belakang) serta satu salinan muka depan akaun buku bank (yang ada nombor akaun) untuk tujuan penerimaan duit tunai anda. Kalau takde hardcopy, dalam bentuk softcopy pdf pun boleh. Anda boleh emel jer).

Kemudian, mereka akan minta nombor kod PG anda. Sekiranya ada, anda boleh terus nyatakan bila anda nak datang ke kedai Public Gold. Jika anda masih tiada kod PG, anda boleh daftar secara percuma dahulu di sini.

Terdapat 17 cawangan kedai Public Gold di seluruh Malaysia dan beroperasi dari Isnin hingga Sabtu kecuali Ahad dan cuti umum. Di Public Gold anda boleh dapatkan berat sebenar emas yang anda bawa. Mereka tidak akan buat muka sedih… (Hehe..) atau mereka tidak akan cerewet untuk terima apa sahaja jenis dan jenama emas yang anda bawa untuk anda jual kepada Pubic Gold dan anda boleh dapat duit tunai tertinggi untuk anda dapat keuntungan yang maksima.

Jika anda ada apa-apa persoalan mengenai cara jual emas di Public Gold, sila “Hubungi Saya” dengan nyatakan secara khusus maksud pertanyaan anda.

Sharing is caring:

Pelaburan Emas Ar-Rahnu

Berminat buat pelaburan emas Ar-Rahnu? Ada sesiapa yang mengajak anda buat pelaburan emas Bank Rakyat? Atau pelaburan emas di Bank Islam? Sabarlah dulu… bertenang dan jangan tergopoh-gapah. Anda perlu faham apa yang dimaksudkan dengan Ar-Rahnu dan istilah pelaburan emas.

Ar-Rahnu ialah pajak gadai kaedah Islam yang patuh syariah. Bila anda pajak gadai sebarang bentuk emas di mana-mana cawangan Ar-Rahnu, maka anda akan dapat kebiasaannya sehingga 70-75% nilai emas yang anda gadai dalam bentuk wang tunai. Pada masa ini terdapat banyak institusi kewangan yang menawarkan kemudahan pajak gadai Islam Ar-Rahnu seperti Ar-Rahnu Xchange Bank Rakyat, Ar-Rahnu Agrobank, Ar-Rahnu Bank Muamalat, Ar-Rahnu Bank Islam. Malah terdapat juga agensi agama Islam seperti Ar-Rahnu Yapeim malah Pejabat Pos pun dah sediakan kemudahan Ar-Rahnu Pos Malaysia.

Namun, apa yang perlu anda tahu ialah anda perlu bayar upah simpan yang ditetapkan yang biasanya mengikut per gram emas. Sebagai contoh pajak gadai Ar-Rahnu Pos Malaysia dipaparkan di bawah.

Contoh pajak gadai Islam Ar-Rahnu di Pejabat Pos

Contoh kemudahan pajak gadai Islam Ar-Rahnu di Pejabat Pos

 

Pada masa ini, emas jenis Public Gold dan Pamp Suisse diterima untuk pajak gadai Ar-Rahnu di Pejabat Pos Malaysia Ar-Rahnu di seluruh negara tanpa buka seal. Untuk makluman anda, setiap emas pelaburan di’seal’ untuk lindungi dari calar dan kemek kerana emas 24K merupakan emas lembut. Oleh itu, jika anda ke mana-mana Ar-Rahnu, sila pastikan emas pelaburan anda tidak dibuka seal kerana susutnilai akan jatuh sehingga 25% jika jual balik.

Jika anda nak tahu kedai Ar-Rahnu yang paling tak cerewet dan boleh dapat duit tunai dalam masa tak sampai 20 minit, layari Pajak Gadai Ar-Rahnu Emas Pelaburan. (Saya tunjukkan contoh pengiraan dan saya dapati Ar-Rahnu KDE beri pembiayaan yang paling senang dan anda boleh dapat duit tunai lebih banyak)

Untuk emas Public Gold, anda tak perlu untuk bawa resit belian. Memadai bawa emas dan emas Public Gold dikeluarkan dalam bentuk seal bersama sijil seperti dalam gambar yang ditunjukkan. Daftar keahlian di Kedai Emas Public Gold secara percuma tanpa yuran keahlian di sini.

Dinar emas 24k Public Gold di'seal' bersama sijil ketulenan.

Dinar emas 24k Public Gold di’seal’ bersama sijil ketulenan.

Goldbar 999.9 Public Gold di'seal' bersama sijil ketulenan.

Goldbar 999.9 Public Gold di’seal’ bersama sijil ketulenan.

Oleh itu, kemudahan Ar-Rahnu ialah satu kemudahan PINJAMAN yang bertujuan untuk MENGGANTIKAN kemudahan PINJAMAN YANG TIDAK PATUH SYARIAH seperti kedai pajak gadai konvensional (pajak gadai haram) yang berleluasa di Malaysia. Ar-Rahnu BUKAN satu kaedah pelaburan emas seperti yang digembar-gemburkan oleh ramai orang Islam yang “Kreatif” seperti yang diulas oleh Ustaz Mohd Nazri Chik di Masjid Al-I’tisam, Taman Tun Dr Ismail pada 13 Ogos 2012 yang lalu.

Beliau ada menegaskan tentang proses manipulasi sistem Ar-Rahnu beli-pajak, beli-pajak emas sebagai satu kreativiti oleh pihak tertentu. Dari segi teknikal tiada isu syariah dan tiada masalah kerana itu ialah kreativiti masing-masing tetapi dari sudut Maqasid Syariah ada benda yang tak kena.

Sila tonton video Hukum Pelaburan dan Jual Beli Emas oleh Ustaz Mohd Nazri Chik. Anda boleh terus ke minit 28:55 perbincangan beliau tentang manipulasi sistem pajak gadai Ar-Rahnu.

Ustaz Mohd Nazri Chik merupakan Setiausaha Majlis Pengawasan Syariah dan Penolong Pengurus Besar – Ketua Bahagian Syariah, Bank Islam Malaysia Berhad. Oleh itu, saya berpandangan bahawa beliau adalah orang yang layak dan berpengetahuan tinggi untuk memberi jawapan yang lebih tepat berbanding ustaz-ustaz yang lain di Youtube mengenai pelaburan emas Ar-Rahnu dan hukum pelaburan emas dan jual beli emas.

Semoga anda faham apa yang dimaksudkan dengan Ar-Rahnu dan sepatutnya tiada istilah “Pelaburan emas Ar-Rahnu” boleh digunakan. Beliau menyatakan akan ada risiko apabila harga emas jatuh dan sistem manipulasi tersebut akan rosak. Pada tahun 2012, harga emas memang sedang meningkat naik dan seperti yang Ustaz Mohd Nazri Chik kata, sistem akan rosak bila harga emas jatuh telah terbukti pada akhir 2012 sehingga 2013. Ramai “pelabur emas Ar-Rahnu” menangis tak berlagu.

Apa yang dilakukan dalam teknik pelaburan emas Ar-Rahnu ini ialah mereka sentiasa memantau harga emas Bank Rakyat atau harga emas di Bank Islam hari demi hari, minggu demi minggu dan bulan demi bulan dengan harapan harga emas terus meningkat dari semasa ke semasa.

Oleh itu adalah dinasihatkan agar anda berhati-hati sebelum menyertai skim manipulasi pajak gadai Ar-Rahnu ini. Anda boleh dapatkan kemahiran pelaburan emas Ar-Rahnu melalui mereka yang berkemahiran di sini.

Anda boleh mendapatkan duit tunai melalui pajakan emas yang anda ada ditangan untuk tujuan sebagai modal bisnes yang anda telah kenalpasti keuntungannya agar anda boleh tebus semula emas yang anda gadai dalam tempoh tak lebih 6 bulan.

Jika anda tiada simpanan emas, saya nasihatkan agar anda membeli dan menyimpan emas pelaburan mulai sekarang sebab hari demi hari terdapat risiko kejatuhan nilai duit tunai yang kita simpan samada dalam bank atau dalam Tabung Haji. Walaupun bilangan angka dalam akaun bank bertambah, namun kekuatan nilai RM100,000 pada hari ini tidak sama dengan kekuatan nilai RM100,000 pada 10 tahun lalu. Tapi kekuatan nilai 1 kg jongkong emas beribu tahun dahulu dilihat semakin tinggi nilainya pada hari ini.

Anda dinasihatkan agar mendapatkan tips pelaburan emas yang betul sebelum membeli emas seperti yang saya bincangkan di Tips Pelaburan Emas. Layari Pajak Gadai Ar-Rahnu Emas Pelaburan yang paling mudah dan tiada rekod CCRIS / CTOS.

Sharing is caring:

Tempahan Emas Pelaburan Goldbar LBMA 24K Public Gold

Posted on by 2 comments

Anda ingin membuat tempahan emas pelaburan goldbar LBMA 24K Public Gold? Sekarang amat mudah… anda tak perlu bersusah payah menelefon kedai emas atau cawangan Public Gold kerana semua info tempahan disediakan di sini. Anda hanya perlu scroll ke bawah katalog yang disediakan dan klik pada mana-mana item emas pelaburan goldbar yang anda ingin booking.

Pada kebiasaannya, emas pelaburan seperti goldbar merupakan ‘hot item’ disebabkan pada hari ini terlalu ramai yang meminati emas Public Gold selain dari harganya yang murah serta tanpa GST! Hanya emas pelaburan jenama Public Gold sahaja yang bebas GST di Malaysia! Oleh itu, apa tunggu lagi… cepat buat tempahan kerana lagi lambat … lagi harga emas akan naik…

Emas pelaburan Public Gold juga dikeluarkan dalam bentuk seperti kad debit (sila klik pada mana-mana goldbar di katalog untuk lihat secara dekat). Pada belakang kad setiap goldbar ada tertera sijil ketulenan LBMA dengan tandatangan Certified Assayer dan dikeluarkan oleh Nader Metal Rafineri, Istanbul, Turki. Amat mudah disimpan tanpa risau kehilangan sijil emas masing-masing.

Bila dah setuju untuk beli goldbar tertentu, sila klik Contact Seller dan isikan maklumat yang dikehendaki seperti nama penuh, nombor telefon, emel dan mesej dengan menyatakan bilangan yang dikehendaki. Setelah itu klik butang Submit dan Insya Allah saya akan menghubungi anda dalam masa terdekat.

Jika anda belum mempunyai Kod PG, sila daftar secara percuma di Pendaftaran Percuma sekarang. Kemudian anda kembali ke posting ini untuk membuat tempahan emas pelaburan yang anda minati.

Untuk makluman, jika anda beli terus 1g dan 5g goldbar serta setengah dinar (2.125g) 24K LBMA melalui agen atau di kedai emas Public Gold, anda akan dikenakan harga runcit yang lebih mahal. Oleh itu untuk pengetahuan anda, saya kongsikan tips bagaimana anda boleh dapatkan goldbar 1g, 5g dan setengah dinar dengan harga yang jauh lebih murah seperti di bawah:-

Langkah #1: Rujuk harga emas di ruangan “GOLD ACCUMULATION PROGRAM (24K)” hari ini di seperti dipaparkan di bawah:-

(Harap anda bersabar dan tunggu sebentar sekiranya paparan harga emas di atas mengalami kelewatan).

Langkah #2: Anda darabkan dengan bilangan gram emas yang anda nak beli. (Nota: Setengah dinar bersamaan dengan 2.125g emas GAP).

Langkah #3: Anda boleh transfer jumlah RM ke no. akaun Public Gold Marketing Sdn Bhd di Maybank 557139238048.

Nota penting:
a. Jika anda gunakan kemudahan Internet Banking selain M2U, sila gunakan kemudahan Instant Transfer dan bukan Normal Transfer kerana Normal Transfer akan mengambil masa lebih sehari untuk proses.
b. Sila printscreen transaksi terakhir pembayaran sebagai bukti. Elakkan guna SMS atau Transaction history sebagai bukti pembelian emas. Sila simpan salinan resit untuk rujukan akan datang.

Langkah #4: Anda boleh emel terus ke gap@publicgold.com.my dan cc ke suhaimee@pelaburanemas.org atau Whatsapp maklumat berikut beserta gambar resit  di http://pelaburanemas.wasap.my/:

1. Nama penuh:
2. NRIC:
3. No. telefon:
4. Emel:
5. Jumlah bayaran: RM
6. Tarikh bayaran: dd/mm/yyyy
7. Masa bayaran: xx:xx
8. No. Introducer: PG047646 Suhaimee Manaf

Nota penting: Minima buka akaun adalah sebanyak 1g. Jika anda nak keluarkan 1g perlu beli 2g dan tinggalkan baki ada 1g. Caj premium 1 gram goldbar hanyalah RM5 setiap unit. Prosedur ini didapati lebih baik berbanding minima 5g pengeluaran dan 5 g baki di bank komersial.

Anda boleh pilih samada untuk mengambil sendiri di cawangan Public Gold terdekat (tertakluk kepada caj premium) atau melalui PosLaju (caj premium dan caj pos akan dikenakan). Sila layari Cawangan PG untuk anda pilih dan ambil stok emas di cawangan PG terdekat.

No product matches your request.

1g Goldbar LBMA 24K Public Gold Merdeka

Tempah koleksi 1g Goldbar LBMA Public Gold tema Merdeka. Edisi terhad! Boleh jadikan sebagai hadiah sempena Hari Merdeka kepada adik beradik, saudara mara, sahabat handai dan rakan taulan. Anda boleh dapatkan dengan harga lebih murah dengan membuka akaun emas GAP. Terus ikuti Langkah #1 di http://www.pelaburanemas.org/gold-accumulation-program-gap/ seperti yang dinyatakan di atas.

Harga : RM250

1g Goldbar LBMA 24K Public Gold Happy Birthday

Koleksi 1g Goldbar LBMA Public Gold dengan tema Happy Birthday. Boleh jadikan sebagai hadiah sempena Hari Lahir adik beradik, saudara mara, sahabat handai dan rakan taulan. Anda boleh dapatkan dengan harga lebih murah dengan membuka akaun emas GAP. Terus ikuti Langkah #1 di http://www.pelaburanemas.org/gold-accumulation-program-gap/ seperti yang dinyatakan di atas.

Harga : RM250

1g Goldbar LBMA 24K Public Gold Wedding

Koleksi 1g Goldbar LBMA Public Gold dengan tema Wedding. Boleh jadikan sebagai hadiah sempena Hari Perkahwinan saudara mara, sahabat handai dan rakan taulan. Anda boleh dapatkan dengan harga lebih murah dengan membuka akaun emas GAP. Terus ikuti Langkah #1 di http://www.pelaburanemas.org/gold-accumulation-program-gap/ seperti yang dinyatakan di atas.

Harga : RM250

1g Goldbar LBMA 24K Public Gold Newborn Baby

Koleksi 1g Goldbar LBMA Public Gold dengan tema Newborn Baby. Anda boleh dapatkan dengan harga lebih murah dengan membuka akaun emas GAP. Terus ikuti Langkah #1 di http://www.pelaburanemas.org/gold-accumulation-program-gap/ seperti yang dinyatakan di atas.

Harga : RM250

1g Goldbar LBMA 24K Public Gold Klasik

Koleksi Klasik 1g goldbar LBMA 24K Public Gold. Tempah sekarang! Sila nyatakan berapa bilangan tempahan semasa menghubungi kami. Anda boleh dapatkan dengan harga lebih murah dengan membuka akaun emas GAP. Terus ikuti Langkah #1 di http://www.pelaburanemas.org/gold-accumulation-program-gap/ seperti yang dinyatakan di atas.

Harga : RM250

1g Goldbar LBMA 24K Hari Raya

Koleksi terhad 1.0g goldbar LBMA 24K Public Gold eksklusif Hari Raya. Tempah sekarang! Sila nyatakan berapa bilangan tempahan semasa menghubungi kami. Anda boleh dapatkan dengan harga lebih murah dengan membuka akaun emas GAP. Terus ikuti Langkah #1 di http://www.pelaburanemas.org/gold-accumulation-program-gap/ seperti yang dinyatakan di atas.

Harga : RM250

0.5g Goldbar LBMA 24K Gold Museum

Koleksi terhad 0.5g goldbar LBMA 24K Public Gold Muzium Emas, Penang. Tempah sekarang! Sila nyatakan berapa bilangan tempahan semasa menghubungi kami.

Harga : RM150

0.5g Goldbar LBMA 24K Basikal

Koleksi terhad 0.5g goldbar LBMA 24K Public Basikal akan ditamatkan pengeluaran. Tempah sekarang! Sila nyatakan berapa bilangan tempahan semasa menghubungi kami.

Harga : RM150

0.5g Goldbar LBMA 24K Kucing

Koleksi terhad 0.5g goldbar LBMA 24K Public Kucing akan ditamatkan pengeluaran. Tempah sekarang! Sila nyatakan berapa bilangan tempahan semasa menghubungi kami.

Harga : RM150

5 gram Goldbar LBMA Public Gold

5 gram Goldbar LBMA Public Gold. Harga dikemaskini setiap 20 minit di laman web Public Gold. Di sini anda hanya buat tempahan dan nyatakan bilangan. Sila lock harga yang anda setuju dengan nyatakan masa dan harga emas. Anda boleh dapatkan dengan harga lebih murah dengan membuka akaun emas GAP. Terus ikuti Langkah #1 di http://www.pelaburanemas.org/gold-accumulation-program-gap/ seperti yang dinyatakan di atas.

Harga : RM1100
1 / 1

Terima kasih atas tempahan anda.

Sharing is caring:
PelaburanEmas.org | Dasar Privasi | Penafian