Tag Archives: akaun pelaburan emas

Dapatkan Keuntungan Pelaburan Emas Setiap Bulan

Dapatkan keuntungan pelaburan emas setiap bulan dengan menyimpan emas pelaburan yang sah di sisi undang-undang dan patuh syariah serta berkongsi ilmu pelaburan emas yang betul kepada masyarakat.

Wah! Biar betul Suhaimee…

Jawapan saya:Ya! Betul dan bukan scam atau skim cepat kaya bertopeng emas…”

Nak tahu mengapa? Begini…

Setelah berminggu-minggu mengkaji pelbagai tawaran pelaburan emas dan jenama emas yang banyak di pasaran dengan keuntungan yang dijanjikan, saya dapati hanya ada satu jenama emas pelaburan 24K goldbar dan dinar yang bertaraf LBMA (London Bullion Merchant Association) boleh didapati di Malaysia yang TIDAK dikenakan cukai GST.

Persoalannya, mengapa saya mencari jenama emas pelaburan yang tidak dikenakan GST?

Jawapannya mudah jika emas pelaburan yang anda beli dikenakan GST sebanyak 6%, ditambah dengan kadar spread (susutnilai 9% misalnya), maka harapan untuk mendapat untung atas simpanan emas amat nipis atau mustahil.

Sebabnya? Pakar emas sedunia menyarankan kadar cukai + spread emas pelaburan mestilah tak melebihi 10% daripada harga pembelian.

Okay. Sekarang mari kita lihat bagaimana anda boleh mengaut keuntungan pelaburan emas setiap bulan?

Jawapannya dengan mendapat status Dealer syarikat kedai emas yang menawarkan emas pelaburan 24K LBMA iaitu kedai emas Public Gold. Anda berpeluang mendapat insentif atas setiap transaksi jual beli emas samada oleh anda atau pelanggan anda.

Oleh itu, anda akan sentiasa gembira dan tersenyum samada ketika harga emas naik (sebab banyak transaksi jual emas) ataupun ketika harga emas turun (sebab banyak transaksi beli emas).

Apabila status Dealership anda telah disahkan, anda dah layak mendapat insentif keuntungan seperti berikut:-

(1) Anda mendapat sebanyak 1-2% daripada setiap pembelian emas berikutnya. Ini bermakna sekiranya anda membeli dan simpan 1g emas GAP setiap bulan, maka Public Gold akan masukkan 0.01g emas ke dalam akaun pelaburan emas GAP anda setiap 20hb bulan berikutnya.

(2) Anda mendapat sebanyak 1-2% daripada setiap pembelian emas oleh setiap pembeli emas yang anda kenalkan kepada program akaun pelaburan emas GAP. Ini bermakna sekiranya pelanggan anda membeli dan simpan 1g emas GAP setiap bulan, maka Public Gold akan masukkan 0.01g emas ke dalam akaun pelaburan emas GAP anda setiap 20hb bulan berikutnya. Jika pembelian emas dalam satu-satu bulan dilakukan oleh hanya pelanggan-pelanggan anda sahaja sekalipun, anda dah layak dapat keuntungan 1%.

(*Nota: Bila insentif keseluruhan keuntungan melebihi RM100, maka Public Gold akan terus masukkan duit tunai ke dalam akaun bank anda pada setiap 20hb).

Sikit je untungnya?… hehe… Ya!.. tiada janji manis untung ribu-ribu bro… sebab jika ada individu yang kata boleh dapat untung tetap ribu-ribu bulan-bulan tu sebenarnya TIADA… kecuali anda dan pelanggan anda beli emas sekurang-kurangnya RM100,000 setiap bulan di akaun pelaburan emas GAP (RM100,000 x 1% = RM1,000). Memang dah ramai pun yang dapat pendapatan sampingan 4 hingga 5 angka sebulan hasil usaha mereka melalui strategi pemasaran masing-masing.

Anda jangan risau, sehingga pada satu tahap, anda tak perlu keluar modal untuk beli emas dan simpan dalam akaun pelaburan emas GAP anda! Wow!… apa sebabnya? Sebab… nama Public Gold dah semakin dikenali ramai dari hari ke hari… dah masuk TV1, TV3, Astro, akhbar… jangan takut sebab Mentor Kewangan Azizi Ali juga berpuashati dengan goldbar dan dinar Public Gold! Semakin ramai yang mula menyimpan emas Public Gold melalui anda, semakin banyak keuntungan anda.

Suatu hari nanti anda akan lihat insentif tunai bulanan anda melebihi harga 1g, 2g, 5g, 10g emas dan seterusnya berikutan pembelian berulang pelanggan-pelanggan anda. Oleh itu, anda dah boleh gunakan insentif tunai untuk menambah gram emas dalam akaun simpanan emas GAP anda. Akan tiba satu masa apabila anda menikmati ‘passive income’ yang boleh diwarisi!

Tak perlu gundah gulana untuk memberitahu yang lain tentang kepentingan simpan emas. Sebenarnya kerana tiada asas ilmu pelaburan emas dan kerana terlalu banyak kes penipuan skim bertopeng pelaburan emas yang kita dah dengar masa lalu menjadikan ramai antara kita rasa takut nak simpan emas. Takut rugi…

Oleh itu jika anda nak mendapat kemahiran dan mendalami ilmu pelaburan emas, saya syorkan anda dapatkan daripada guru pelaburan emas yang betul dan diiktiraf di Malaysia.

Untuk makluman anda, harga biasa pembelian emas Public Gold untuk melayakkan anda sebagai Dealer ialah RM30,000 dalam satu resit. Anda boleh pilih samada buka akaun simpanan emas GAP atau pembelian secara runcit (beli, ambil stok di cawangan dan simpan sendiri).

Jadi… apa tunggu lagi.. sila terus ke Langkah #1 di Buka Akaun Pelaburan Emas GAP sekarang!

Atau daftar percuma untuk Login dan buat tempahan secara online pembelian emas secara runcit. Sila ikuti Langkah #1 di Pendaftaran Percuma.

Jika anda ada apa-apa persoalan, sila Hubungi Saya.

Namun, kedai emas pelaburan Public Gold sentiasa membuat tawaran istimewa kepada pelbagai lapisan masyarakat di Malaysia, Singapura dan Brunei untuk merasai keuntungan pelaburan emas secara bulanan!

Terdapat pelbagai contoh promosi yang ditawarkan oleh kedai emas Public Gold untuk memudahkan seluruh lapisan masyarakat mendapat insentif melalui pembelian dan simpanan emas.

Saya cadangkan kepada sesiapa yang layak semasa promosi Public Gold ini agar mengambil kesempatan emas sebab tiada siapa tahu bila lagi peluang keemasan ini akan ditawarkan oleh Public Gold.

Terkini: Promosi Dealer Public Gold bermula 15 November 2017 dimudahkan sempena pengiktirafan patuh syariah ke atas cara jual beli emas pelaburan melalui akaun simpanan GAP. Hanya beli minima RM10,000 sahaja dalam satu resit, anda layak mendapat status peniaga emas atau Dealer Public Gold!

Jika anda ingin tahu apakah yang dimaksudkan dengan GAP atau akaun GAP, anda boleh dapatkan maklumat penuh di Gold Accumulation Program.

Sila lihat Promosi Dealer Public Gold yang terkini (2017).

Berikut ialah contoh-contoh promosi Dealer yang telah dilaksanakan pada tahun 2016.

Sebagai contoh sepanjang bulan September 2016 lalu, Public Gold membuka tawaran istimewa kepada golongan pelajar kolej / IPT / universiti (18 tahun ke atas) dan penjawat awam untuk membuka akaun pelaburan emas fizikal dengan nilai minima masing-masing hanya RM2,500 (pelajar) dan hanya RM5,000 (penjawat awam) dalam satu resit.

promosi-public-gold-september-2016

Oleh itu, saya cadangkan kepada sesiapa yang layak digolongkan sebagai pelajar dan penjawat awam agar mengambil kesempatan emas pada bulan September 2016 ini sebab tiada siapa tahu bila lagi peluang keemasan ini akan ditawarkan oleh Public Gold. Seingat saya pada tahun lepas ada satu bulan promosi untuk pelajar hanya RM500 pembelian emas GAP… tapi masa tu dah terlepas… Jadi… apa tunggu lagi.. sila terus ke Langkah #1 di Buka Akaun Pelaburan Emas GAP sekarang!

Anda hanya perlu buka satu akaun pelaburan emas GAP di Public Gold melalui kaedah seperti yang ditunjukkan di Buka Akaun Pelaburan Emas GAP. (* Nota penting: Anda perlu sertakan salinan kad pelajar / penjawat awam selain maklumat yang diperlukan di link tersebut).

Info terkini tawaran istimewa Oktober 2016: Berita baik kepada pelajar kolej dan universiti (berumur 18 tahun dan ke atas) kerana promosi RM2500 sebagai Dealer dilanjutkan sepanjang Oktober 2016! Manakala promosi RM5000 sebagai Dealer dibuka kepada para peniaga berstatus SDN. BHD dan ke atas beserta satu lot percuma di PG Mall dan boleh kembangkan apa juga jenis produk di PG Mall seperti pakaian, alatan sukan, alat tulis, buku, barangan runcit dan lain-lain. PG Mall merupakan platform ‘Shopping At Home’ atas talian yang menggunakan Goldcash (1g emas = GC100). Namun tawaran ini terhad kepada hanya 100 peserta sahaja! Oleh itu jangan lepaskan peluang keemasan ini.

Promosi Public Gold Oktober 2016

Promosi Public Gold Oktober 2016

 

Info terkini tawaran istimewa November 2016: Berita baik kerana promosi RM5000 sebagai Dealer dilanjutkan sepanjang November 2016 untuk para peniaga berstatus SDN. BHD dan ke atas beserta satu lot percuma di PG Mall dan boleh kembangkan apa juga jenis produk di PG Mall seperti pakaian, alatan sukan, alat tulis, buku, barangan runcit dan lain-lain. PG Mall merupakan platform ‘Shopping At Home’ atas talian yang menggunakan Goldcash (1g emas = GC100). Namun tawaran ini terhad kepada hanya 100 peserta sahaja! Oleh itu jangan lepaskan peluang keemasan ini.

Info terkini tawaran istimewa Disember 2016 – Januari 2017: Berita baik kerana promosi pembelian 50g emas GAP untuk layak sebagai Dealer dilanjutkan sepanjang Disember 2016 – Januari 2017 terbuka kepada sesiapa sahaja rakyat Malaysia / Singapura.

Promosi Dealer Public Gold Disember 2016 – Januari 2017.

 

Info terkini tawaran istimewa Februari – Mac 2017: Berita baik kerana promosi pembelian 100g emas GAP untuk layak sebagai Dealer dilanjutkan sepanjang Februari – Mac 2017 terbuka kepada sesiapa sahaja rakyat Malaysia / Singapura / Indonesia.

Info terkini tawaran istimewa April 2017: Berita baik kepada semua Penjawat Awam di Malaysia / Singapura / Indonesia kerana hanya pembelian minima RM10K emas GAP layak sebagai Dealer.

Jadi persoalannya bagaimana boleh dapat untung dengan buka akaun pelaburan emas GAP tu?

Jawapannya begini…

 

Semoga anda beroleh keuntungan dalam pelaburan emas.

Sharing is caring:

Mudahnya Buat Pelaburan Emas Untuk Anak-Anak

Anda nak buat pelaburan emas untuk anak-anak? Alhamdulillah… Syukur kepada Ilahi kerana pada hari ini, amat mudah untuk melabur emas pada bila-bila masa dan di mana sahaja anda berada untuk anak-anak.

Seperti yang saya ceritakan di halaman “Mengenai Saya“, Alhamdulillah, Allah Taala mengurniakan kepada kami 7 orang cahayamata – 3 puteri dan 4 putera. Pada 17 September 2015, dalam bulan Zulhijjah sebelum berakhir tahun 1436H anak sulung saya berusia 16 tahun telah dapat syahadah hafazan 30 juzuk Al-Quran. Selang beberapa minggu kemudian, pada 28 Oktober 2015, anak yang kedua (14 tahun) telah dapat mengkhatamkan hafazan 30 juzuk Al-Quran. Pada 17 November 2015 pula, anak yang ketiga (12 tahun) telah mendapat keputusan cemerlang 5A dalam UPSR.

Slip keputusan 5A UPSR Umair. Tahniah!

Slip keputusan 5A UPSR Umair. Tahniah!

Alhamdulillah, pihak sekolah telah memberi ganjaran kepada pelajar yang cemerlang 5A dalam UPSR sebanyak RM500.00!

Dapat 5A UPSR hadiah wang pos RM500

Sumbangan sekolah kepada Umair dapat 5A – hadiah UPSR RM500 dalam bentuk wang pos.

Oleh kerana ayah dan ibu mereka telah mendapat ilmu mengenai pelaburan emas, maka duit sebanyak RM500.00 tersebut disimpan dalam bentuk emas dengan membuka akaun emas GAP. (Sila lihat apa itu akaun emas GAP di sini).

Rezeki Umair bertambah apabila bapa saudaranya juga turut memberi sumbangan duit tunai menjadikan kesemuanya berjumlah RM750.00!

Kami memanfaatkan sumbangan tersebut dengan membuka akaun pelaburan emas GAP. Kesemuanya saya lakukan hanya dari telefon pintar sahaja! Amat menakjubkan dan saya sungguh senang hati kerana tak perlu keluar rumah, tak perlu bazirkan petrol walaupun pada hari ini harga petrol RON95 turun RM0.10 kepada RM1.85 seliter. Juga saya tak perlu ambil cuti untuk buka akaun pelaburan emas anak dan tak perlu bazirkan masa, tak perlu bayar parking kereta dan tak perlu beratur atau menunggu lama.

Hanya melalui telefon pintar menggunakan aplikasi Maybank2u.com.my saya terus membuat pembelian emas pelaburan GAP sebanyak 4 gram X RM159.00 (harga emas GAP pada 31 Disember 2015) = RM636.00. Seterusnya saya Whatsapp ke nombor telefon bimbit Person In-Charge (PIC) cawangan terdekat Public Gold (Dalam kes saya Pn Latifah Public Gold Cawangan Sungai Petani) seperti berikut:-

Mudahnya buka akaun pelaburan emas GAP

Mudahnya buka akaun pelaburan emas GAP

Jika anda nak buka akaun anak anda buat pertama kali… anda perlu bank in ke akaun Maybank Public Gold Marketing Sdn. Bhd. di nombor akaun 5571-3923-8048 ATAU  akaun Public Bank 3167-52-0833.

Setelah anda selesai bank-in, anda hanya perlu hantar kepada staf Public Gold HQ maklumat berikut (sekiranya anak anda di bawah 18 tahun):-

  1. Nama penuh anak:
  2. No. IC/Mykid anak:
  3. Nama ibu/bapa:
  4. No. IC ibu/bapa:
  5. No. H/P ibu/bapa:
  6. Emel anak:
  7. Jumlah bayaran (RM):
  8. Masa & Tarikh Bayaran:
  9. Introducer: (Jika tiada, boleh letak PG047646 Suhaimee Manaf).
  10. Salinan gambar resit (bukan pdf).

Anda boleh Whatsapp semua info di atas ke nombor 017-4866916.

Itu sahaja… Alhamdulillah.. semuanya berjalan lancar dan Puan Latifah dari PG Cawangan Sungai Petani telah mengesahkan penerimaan bayaran untuk pembelian sebanyak 4 gram emas pelaburan GAP.

Akaun pelaburan emas GAP ini patuh syariah kerana setiap gram emas yang dibeli merupakan emas fizikal dan anda boleh keluarkan emas GAP dalam bentuk goldbar 999.9 atau dinar 24K pada bila-bila masa. Apa yang perlu anda lakukan ialah menghubungi PIC Cawangan Public Gold dan buat permohonan pengeluaran jenis dan berat emas yang anda ingin keluarkan dengan syarat tinggalkan minima 1 gram emas dalam akaun GAP tersebut. Jika anda keluarkan semua sekali emas GAP maka akaun anda dianggap tidak aktif dan anda perlu membayar RM50 untuk mengaktifkannya semula.

Setiap jenis dan berat emas yang anda keluarkan akan dikenakan caj premium yang paling minimum. Anda boleh lihat senarai caj premium di bawah ini…

Caj premium emas Public Gold

Caj premium emas Public Gold. Buat bayaran tunai semasa anda mengambilnya di Public Gold.

 

Oleh yang demikian, buatlah keputusan yang terbaik untuk diri dan keluarga anda. Lindungilah kekayaan anda sekeluarga dengan memiliki emas. Ketahuilah bahawa dengan menyimpan duit kertas Ringgit Malaysia akan mendedahkan kekayaan yang anda usahakan kepada risiko inflasi dan susutnilai wang kertas pada masa akan datang.

Kasihanilah diri anda sekeluarga. Buatlah keazaman agar anak cucu cicit kita tidak perlu buat pinjaman bank untuk beli kereta dan rumah pada masa akan datang. Satu dinar emas 1,400 tahun dahulu boleh beli seekor kambing… begitu juga satu dinar emas pada hari ini boleh beli seekor kambing. Lihatlah kekuatan nilai emas yang begitu ampuh dan tak ditenggelam dek zaman.

Apa tunggu lagi.. bukalah akaun pelaburan emas GAP sekarang!

(PERHATIAN: Jika anda tiada nombor Introducer, anda boleh gunakan nombor Introducer saya PG047646.)

Selamat berjaya dalam pelaburan emas…

Sharing is caring:
PelaburanEmas.org | Dasar Privasi | Penafian