Tag Archives: akaun GAP

Dapatkan Keuntungan Pelaburan Emas Setiap Bulan

Dapatkan keuntungan pelaburan emas setiap bulan dengan menyimpan emas pelaburan yang sah di sisi undang-undang dan patuh syariah serta berkongsi ilmu pelaburan emas yang betul kepada masyarakat.

Wah! Biar betul Suhaimee…

Jawapan saya:Ya! Betul dan bukan scam atau skim cepat kaya bertopeng emas…”

Nak tahu mengapa? Begini…

Setelah berminggu-minggu mengkaji pelbagai tawaran pelaburan emas dan jenama emas yang banyak di pasaran dengan keuntungan yang dijanjikan, saya dapati hanya ada satu jenama emas pelaburan 24K goldbar dan dinar yang bertaraf LBMA (London Bullion Merchant Association) boleh didapati di Malaysia yang TIDAK dikenakan cukai GST.

Persoalannya, mengapa saya mencari jenama emas pelaburan yang tidak dikenakan GST?

Jawapannya mudah jika emas pelaburan yang anda beli dikenakan GST sebanyak 6%, ditambah dengan kadar spread (susutnilai 9% misalnya), maka harapan untuk mendapat untung atas simpanan emas amat nipis atau mustahil.

Sebabnya? Pakar emas sedunia menyarankan kadar cukai + spread emas pelaburan mestilah tak melebihi 10% daripada harga pembelian.

Okay. Sekarang mari kita lihat bagaimana anda boleh mengaut keuntungan pelaburan emas setiap bulan?

Jawapannya dengan mendapat status Dealer syarikat kedai emas yang menawarkan emas pelaburan 24K LBMA iaitu kedai emas Public Gold. Anda berpeluang mendapat insentif atas setiap transaksi jual beli emas samada oleh anda atau pelanggan anda.

Oleh itu, anda akan sentiasa gembira dan tersenyum samada ketika harga emas naik (sebab banyak transaksi jual emas) ataupun ketika harga emas turun (sebab banyak transaksi beli emas).

Apabila status Dealership anda telah disahkan, anda dah layak mendapat insentif keuntungan seperti berikut:-

(1) Anda mendapat sebanyak 1-2% daripada setiap pembelian emas berikutnya. Ini bermakna sekiranya anda membeli dan simpan 1g emas GAP setiap bulan, maka Public Gold akan masukkan 0.01g emas ke dalam akaun pelaburan emas GAP anda setiap 20hb bulan berikutnya.

(2) Anda mendapat sebanyak 1-2% daripada setiap pembelian emas oleh setiap pembeli emas yang anda kenalkan kepada program akaun pelaburan emas GAP. Ini bermakna sekiranya pelanggan anda membeli dan simpan 1g emas GAP setiap bulan, maka Public Gold akan masukkan 0.01g emas ke dalam akaun pelaburan emas GAP anda setiap 20hb bulan berikutnya. Jika pembelian emas dalam satu-satu bulan dilakukan oleh hanya pelanggan-pelanggan anda sahaja sekalipun, anda dah layak dapat keuntungan 1%.

(*Nota: Bila insentif keseluruhan keuntungan melebihi RM100, maka Public Gold akan terus masukkan duit tunai ke dalam akaun bank anda pada setiap 20hb).

Sikit je untungnya?… hehe… Ya!.. tiada janji manis untung ribu-ribu bro… sebab jika ada individu yang kata boleh dapat untung tetap ribu-ribu bulan-bulan tu sebenarnya TIADA… kecuali anda dan pelanggan anda beli emas sekurang-kurangnya RM100,000 setiap bulan di akaun pelaburan emas GAP (RM100,000 x 1% = RM1,000). Memang dah ramai pun yang dapat pendapatan sampingan 4 hingga 5 angka sebulan hasil usaha mereka melalui strategi pemasaran masing-masing.

Anda jangan risau, sehingga pada satu tahap, anda tak perlu keluar modal untuk beli emas dan simpan dalam akaun pelaburan emas GAP anda! Wow!… apa sebabnya? Sebab… nama Public Gold dah semakin dikenali ramai dari hari ke hari… dah masuk TV1, TV3, Astro, akhbar… jangan takut sebab Mentor Kewangan Azizi Ali juga berpuashati dengan goldbar dan dinar Public Gold! Semakin ramai yang mula menyimpan emas Public Gold melalui anda, semakin banyak keuntungan anda.

Suatu hari nanti anda akan lihat insentif tunai bulanan anda melebihi harga 1g, 2g, 5g, 10g emas dan seterusnya berikutan pembelian berulang pelanggan-pelanggan anda. Oleh itu, anda dah boleh gunakan insentif tunai untuk menambah gram emas dalam akaun simpanan emas GAP anda. Akan tiba satu masa apabila anda menikmati ‘passive income’ yang boleh diwarisi!

Tak perlu gundah gulana untuk memberitahu yang lain tentang kepentingan simpan emas. Sebenarnya kerana tiada asas ilmu pelaburan emas dan kerana terlalu banyak kes penipuan skim bertopeng pelaburan emas yang kita dah dengar masa lalu menjadikan ramai antara kita rasa takut nak simpan emas. Takut rugi…

Oleh itu jika anda nak mendapat kemahiran dan mendalami ilmu pelaburan emas, saya syorkan anda dapatkan daripada guru pelaburan emas yang betul dan diiktiraf di Malaysia.

Untuk makluman anda, harga biasa pembelian emas Public Gold untuk melayakkan anda sebagai Dealer ialah RM30,000 dalam satu resit. Anda boleh pilih samada buka akaun simpanan emas GAP atau pembelian secara runcit (beli, ambil stok di cawangan dan simpan sendiri).

Jadi… apa tunggu lagi.. sila terus ke Langkah #1 di Buka Akaun Pelaburan Emas GAP sekarang!

Atau daftar percuma untuk Login dan buat tempahan secara online pembelian emas secara runcit. Sila ikuti Langkah #1 di Pendaftaran Percuma.

Jika anda ada apa-apa persoalan, sila Hubungi Saya.

Namun, kedai emas pelaburan Public Gold sentiasa membuat tawaran istimewa kepada pelbagai lapisan masyarakat di Malaysia, Singapura dan Brunei untuk merasai keuntungan pelaburan emas secara bulanan!

Terdapat pelbagai contoh promosi yang ditawarkan oleh kedai emas Public Gold untuk memudahkan seluruh lapisan masyarakat mendapat insentif melalui pembelian dan simpanan emas.

Saya cadangkan kepada sesiapa yang layak semasa promosi Public Gold ini agar mengambil kesempatan emas sebab tiada siapa tahu bila lagi peluang keemasan ini akan ditawarkan oleh Public Gold.

Terkini: Promosi Dealer Public Gold bermula 15 November 2017 dimudahkan sempena pengiktirafan patuh syariah ke atas cara jual beli emas pelaburan melalui akaun simpanan GAP. Hanya beli minima RM10,000 sahaja dalam satu resit, anda layak mendapat status peniaga emas atau Dealer Public Gold!

Jika anda ingin tahu apakah yang dimaksudkan dengan GAP atau akaun GAP, anda boleh dapatkan maklumat penuh di Gold Accumulation Program.

Sila lihat Promosi Dealer Public Gold yang terkini (2017).

Berikut ialah contoh-contoh promosi Dealer yang telah dilaksanakan pada tahun 2016.

Sebagai contoh sepanjang bulan September 2016 lalu, Public Gold membuka tawaran istimewa kepada golongan pelajar kolej / IPT / universiti (18 tahun ke atas) dan penjawat awam untuk membuka akaun pelaburan emas fizikal dengan nilai minima masing-masing hanya RM2,500 (pelajar) dan hanya RM5,000 (penjawat awam) dalam satu resit.

promosi-public-gold-september-2016

Oleh itu, saya cadangkan kepada sesiapa yang layak digolongkan sebagai pelajar dan penjawat awam agar mengambil kesempatan emas pada bulan September 2016 ini sebab tiada siapa tahu bila lagi peluang keemasan ini akan ditawarkan oleh Public Gold. Seingat saya pada tahun lepas ada satu bulan promosi untuk pelajar hanya RM500 pembelian emas GAP… tapi masa tu dah terlepas… Jadi… apa tunggu lagi.. sila terus ke Langkah #1 di Buka Akaun Pelaburan Emas GAP sekarang!

Anda hanya perlu buka satu akaun pelaburan emas GAP di Public Gold melalui kaedah seperti yang ditunjukkan di Buka Akaun Pelaburan Emas GAP. (* Nota penting: Anda perlu sertakan salinan kad pelajar / penjawat awam selain maklumat yang diperlukan di link tersebut).

Info terkini tawaran istimewa Oktober 2016: Berita baik kepada pelajar kolej dan universiti (berumur 18 tahun dan ke atas) kerana promosi RM2500 sebagai Dealer dilanjutkan sepanjang Oktober 2016! Manakala promosi RM5000 sebagai Dealer dibuka kepada para peniaga berstatus SDN. BHD dan ke atas beserta satu lot percuma di PG Mall dan boleh kembangkan apa juga jenis produk di PG Mall seperti pakaian, alatan sukan, alat tulis, buku, barangan runcit dan lain-lain. PG Mall merupakan platform ‘Shopping At Home’ atas talian yang menggunakan Goldcash (1g emas = GC100). Namun tawaran ini terhad kepada hanya 100 peserta sahaja! Oleh itu jangan lepaskan peluang keemasan ini.

Promosi Public Gold Oktober 2016

Promosi Public Gold Oktober 2016

 

Info terkini tawaran istimewa November 2016: Berita baik kerana promosi RM5000 sebagai Dealer dilanjutkan sepanjang November 2016 untuk para peniaga berstatus SDN. BHD dan ke atas beserta satu lot percuma di PG Mall dan boleh kembangkan apa juga jenis produk di PG Mall seperti pakaian, alatan sukan, alat tulis, buku, barangan runcit dan lain-lain. PG Mall merupakan platform ‘Shopping At Home’ atas talian yang menggunakan Goldcash (1g emas = GC100). Namun tawaran ini terhad kepada hanya 100 peserta sahaja! Oleh itu jangan lepaskan peluang keemasan ini.

Info terkini tawaran istimewa Disember 2016 – Januari 2017: Berita baik kerana promosi pembelian 50g emas GAP untuk layak sebagai Dealer dilanjutkan sepanjang Disember 2016 – Januari 2017 terbuka kepada sesiapa sahaja rakyat Malaysia / Singapura.

Promosi Dealer Public Gold Disember 2016 – Januari 2017.

 

Info terkini tawaran istimewa Februari – Mac 2017: Berita baik kerana promosi pembelian 100g emas GAP untuk layak sebagai Dealer dilanjutkan sepanjang Februari – Mac 2017 terbuka kepada sesiapa sahaja rakyat Malaysia / Singapura / Indonesia.

Info terkini tawaran istimewa April 2017: Berita baik kepada semua Penjawat Awam di Malaysia / Singapura / Indonesia kerana hanya pembelian minima RM10K emas GAP layak sebagai Dealer.

Jadi persoalannya bagaimana boleh dapat untung dengan buka akaun pelaburan emas GAP tu?

Jawapannya begini…

 

Semoga anda beroleh keuntungan dalam pelaburan emas.

Sharing is caring:

Harga Emas Pelaburan Akaun GAP Terendah Sejak September 2017

Harga emas pelaburan 24K LBMA GAP telah turun sehingga RM188/g pada hari ini 4 November 2017 dan akan kekal sehingga tengah malam Isnin 6 November 2017. Sila lihat bagaimana harga emas 24K LBMA GAP ditentukan di sini.

Harga emas semasa pada hari ini merupakan yang terendah sejak kenaikan tertinggi pada bulan September 2017 lalu (Sila lihat posting Harga Emas GAP Tertinggi Dalam Sejarah). Susut RM10 berbanding 5 hingga 8 September 2017.

Jika dilihat harga emas pelaburan GAP pada 4 September 2017 bersamaan dengan RM196/g. Manakala keesokkan harinya meningkat hingga ke paras tertinggi RM198/g!

 

Naik turun harga emas memang sesuatu yang tidak dapat dijangkakan walaupun dengan menggunakan perisian yang serba canggih pada masa ini. Jika anda buat carian, terdapat berpuluh-puluh aplikasi di smartfon atau laman web yang menawarkan ramalan pergerakan harga emas semasa dan akan datang.

Emas tetap mahal. Jika 40 tahun dahulu tok nenek kita kata harga emas mahal walaupun hanya sekitar RM40/g, namun nilai RM40 pada masa itu sangat besar seperti harga RM190 pada hari ini.

Ini disebabkan kuasa beli duit Ringgit kita telah jatuh. Jika dahulu RM1 boleh beli 4 biji kuih tetapi pada hari ini RM2 hanya boleh beli 3 biji kuih sahaja!

Sebab itu harga 1 gram emas pada hari ini dan pada masa akan datang hingga kiamat tetap dianggap mahal.

Seperti yang selalu saya tekankan, sebenarnya bukan emas itu makin berkilau silau yang membuatkan harga emas makin naik berbanding 1 bulan atau 1 tahun atau 10 tahun atau 40 tahun dahulu… tapi disebabkan duit kertas yang disandarkan kepada duit USD. Manakala duit USD “disandarkan secara palsu” kepada emas.

Ramalan demi ramalan yang menyatakan nilai duit USD akan jatuh berbanding emas kerana dunia telah dimanipulasi oleh USA sejak 15 Ogos 1971. Telah banyak contoh bagaimana nilai wang kertas sesuatu negara jatuh dalam sekelip mata akibat ketidakstabilan ekonomi dan politik. Tak perlu menunggu lama kerana sepanjang zaman emas memang berharga dan emas tetap mahal.

Jika anda masih belum faham bagaimana mengaut keuntungan hanya dengan simpan emas, dapatkan buku ‘Menyingkap Rahsia Pelaburan Emas’ oleh En. Syukor Hashim. Hanya RM80 termasuk pos ke alamat anda. Anda boleh dapatkannya di sini.

Kepada anda yang dah faham dan tak mahu buang masa, mulakan simpanan emas pelaburan anda sekarang. Hanya ikuti 3 langkah mudah seperti berikut:-

#1 Harga emas GAP hari ini = RM188/g.

#2 Untuk makluman belian cara ini juga lebih jimat jika nak beli emas 1g/ 5g / setengah dinar (2.125g) berbanding beli terus di kedai PG atau agen.

#3 Transfer jumlah RM188 x jumlah gram yang hendak dibeli ke nombor akaun Public Gold Marketing Sdn Bhd di Maybank 557139238048.

Nota Penting: Sila guna Instant Transfer jika transfer guna bank lain. Jika nak keluarkan beli 2 gram kerana baki minima 1gram (Kelebihan PG berbanding bank komersial yg tetapkan 5g baki minima dalam akaun). Boleh keluarkan bila-bila masa.

#4 Simpan gambar resit belian (Maklumat SMS atau Transaction history TIDAK diterima).

#5 Hantar maklumat berikut dengan gambar resit kepada emel gap@publicgold.com.my dan cc suhaimee@pelaburanemas.org
1. Nama penuh:
2. NRIC:
3. No. telefon:
4. Emel:
5. Jumlah bayaran: RM
6. Tarikh bayaran: dd/mm/yyyy
7. Masa bayaran: xx:xx
8. No. Introducer: PG047646 Suhaimee Manaf (Jika tiada introducer)

Langkah #5 hanya dibuat sekali sahaja ketika buka akaun GAP. Selepas dah dapat kod PG, boleh login akaun GAP di web. Untuk lebih detail, boleh layari Akaun GAP.

Semoga anda mendapat manfaat yang berterusan.

Suhaimee

PS: Elakkan beli kaedah runcit untuk Goldbar 1g, 5g dan setengah dinar. Dapatkan cara jimat simpan dan dapatkan emas melalui GAP.

PPS: Jika anda nak jual emas perhiasan / emas pelbagai jenama, dapatkan info lanjut di sini.

Sharing is caring:
PelaburanEmas.org | Dasar Privasi | Penafian