Kedai Emas Pelaburan Yang Menguntungkan

Posted on by 0 comment

Anda nak buka kedai emas pelaburan yang menguntungkan anda dan keturunan anda? Tak kira jika anda sudah ada kedai emas sendiri atau jika anda baru merancang untuk memulakan bisnes emas dengan membuka kedai emas… Mari kita bincang sama-sama apakah cara yang terbaik untuk anda agar mendapat keuntungan maksimum dari bisnes emas anda dan keluarga.

Tak kisahlah jenis dan jenama emas apa pun yang anda minat nak jual, gelang emas, rantai emas, goldbar, Zenith Gold, Amethyst Gold, Dinar Kelantan, Dinar Mekah, Kijang Emas, emas Sri Ayu, emas GCR, emas Habib Jewels, emas Poh Kong, emas Wah Chan, emas Sri Pinang, emas Sri Harmoni dan banyak lagi jenama emas yang anda ingin jual. Sebab lebih banyak kepelbagaian stok jenama emas yang ada dalam inventori kedai emas anda, lebih baik. Lebih ramai pelanggan emas yang akan datang ke kedai emas anda kerana lebih banyak pilihan.

Cuma anda perlu tahu RAHSIA emas untuk pelaburan yang menarik minat berjuta rakyat di Malaysia, Singapura, Indonesia, China malah seluruh dunia!

Apa rahsianya? …(bunyi bisik je ni)… Di Malaysia, jenama emas pelaburan 999 atau 24K yang tidak dikenakan Goods and Service Tax (GST) hanyalah jenama Public Gold. Anda boleh semak di Jabatan Kastam Di-Raja Malaysia. Jika begitu, jenama emas pelaburan lain yang disebutkan tadi dikenakan GST sebanyak 6% ditambah dengan susutnilai semasa yang tak kurang 5% bermakna kesemuanya tak kurang 11%! Jika emas perhiasan seperti gelang dan rantai emas (emas 916) dah jadi 30-40% susutnilainya! Banyak tu..

Bila dah begitu rahsianya, anda sendiri boleh buat keputusan apa yang perlu dilakukan. Pada pendapat saya, lebih baik jika anda masukkan juga jenama emas Public Gold dalam senarai stok kedai emas anda. Dengan modal stok emas tanpa promosi RM30,000 sahaja anda dah layak sebagai Pengedar Sah (Authorized Dealer) Public Gold. Namun, saya perhatikan dari bulan ke bulan, pelbagai tawaran promosi untuk rakyat Malaysia melayakkan diri sebagai Pengedar Sah Public Gold. Sebagai contoh pada bulan April 2016 lalu, sempena Hari Wanita, Public Gold menawarkan hanya pembelian emas GAP sebanyak 100g (sekitar RM17,000) melayakkan anda sebagai Dealer dan penginapan 2 hari 1 malam di Pulau Pinang dan lawatan ke premis Public Gold International. Anda boleh layari emas GAP untuk mengetahui lebih lanjut.

Sila lihat promosi bulan Mei 2016 pula sempena Hari Ibu yang ditunjukkan di bawah.

Promosi pelaburan emas Public Gold sempena Hari Ibu (Mei 2016)

Promosi pelaburan emas Public Gold sempena Hari Ibu (Mei 2016)

Bermula 1 hingga 31 Mei 2016 ini pula, Public Gold menawarkan promosi pembelian 5 set emas yang mengandungi 20 unit X 0.5g gold bar, 35 unit x 1g gold bar dan 5 unit X 1/2 dinar emas 24K dengan nilai jualan RM11,900 boleh didapati dengan hanya RM11,000 sahaja dan anda dah layak sebagai Pengedar Sah Public Gold dan tambah stok emas pelaburan di kedai emas anda.

Anda boleh pilih stok emas dari pelbagai corak dan tema yang menarik untuk gold bar 0.5g LBMA Public Gold seperti di bawah…

Gold bar 0.5g Public Gold dengan tema Hari Raya - sangat manfaat untuk gantikan wang kertas sebagai duit raya.

Gold bar 0.5g Public Gold dengan tema Hari Raya – sangat manfaat untuk gantikan wang kertas sebagai duit raya.

 

Gold bar 0.5g Public Gold dengan corak Gold Museum

Gold bar 0.5g Public Gold dengan corak Gold Museum

 

Gold bar 0.5g Public Gold dengan tema Kucing

Gold bar 0.5g Public Gold dengan tema Kucing

 

Gold bar 0.5g Public Gold dengan tema Basikal

Gold bar 0.5g Public Gold dengan tema Basikal

 

Manakala terdapat pelbagai tema untuk gold bar 1 gram LBMA Public Gold juga yang anda boleh pilih…

Gold bar 1g Public Gold dengan corak Klasik

Gold bar 1g Public Gold dengan corak Klasik

 

Gold bar 1g Public Gold dengan tema Birthday

Gold bar 1g Public Gold dengan tema Birthday

 

Gold bar 1g Public Gold dengan tema Wedding

Gold bar 1g Public Gold dengan tema Wedding

 

Gold bar 1g Public Gold dengan tema Newborn Baby

Gold bar 1g Public Gold dengan tema Newborn Baby

 

Dinar LBMA 24K Public Gold juga sangat cantik yang boleh didapati dalam nilai setengah dinar…

Setengah Dinar LBMA 24K Public Gold

Setengah Dinar LBMA 24K Public Gold

 

Kesemuanya tanpa perlu caj premium sebagaimana jika anda beli secara tanpa promosi, anda akan dikenakan caj RM5 untuk setiap pengeluaran gold bar di atas!

Dinar LBMA 24K Public Gold juga ada dalam nilai 1 dinar, 5 dinar dan 10 dinar seperti berikut…

10 Dinar LBMA 24K Public Gold

10 Dinar LBMA 24K Public Gold

1 Dinar LBMA 24K Public Gold

1 Dinar LBMA 24K Public Gold

5 Dinar LBMA 24K Public Gold

5 Dinar LBMA 24K Public Gold

 

Apa yang perlu anda buat hanyalah mendaftar secara percuma sahaja di Public Gold.

Selepas anda sah sebagai pengedar emas Public Gold, saya akan senaraikan kedai emas anda di direktori kedai emas khas di www.pelaburanemas.org secara PERCUMA! Anda hanya perlu menghantar alamat kedai emas beserta gambar kedai emas anda. Itu sahaja dan selebihnya anda serahkan kepada saya. Insya Allah apabila nama kedai emas anda ditaip di enjin pencarian terkemuka dunia seperti Google, anda akan dapati nama kedai emas anda di muka pertama hasil senarai pencarian di Google! Pelanggan akan menghubungi anda secara terus dan itulah pelanggan anda.

Public Gold International yang beralamat di Pulau Pinang sedang mengembangkan bisnes emas jenama Public Gold ke luar dan telah membuka cawangan di negara seperti Indonesia (pada 27 Mac 2016) dan China (15 Mei 2016). Oleh itu kedai emas anda juga berpeluang mempunyai pelanggan yang berjumlah lebih 1 billion pada masa akan datang Insya Allah.

Terdapat juga pelanggan tempatan sekitar kedai emas anda yang akan bertambah dari masa ke masa disebabkan emas jenama Public Gold amat diminati dan ramai yang mencari untuk tujuan seperti mas kahwin, hadiah dan sebagainya.

Sebagai contoh gambar oleh Encik Faizal Jamaludin yang dikongsikan di bawah ini…

Saudara En. Faizal Sulaiman buat hantaran mas kahwin dinar emas Public Gold. Tok Kadi pun sangat teruja dan akan promote pasangan lain untuk guna dinar emas juga sebagai mas kahwin!

 

Seterusnya… gambar yang dikongsikan oleh Encik Mohd. Rafie Yusof juga membuat hantaran mas kahwin menggunakan dinar emas Public Gold.

Hantaran mas kahwin dinar emas Public Gold.

Hantaran mas kahwin dinar emas Public Gold.

 

Oleh itu, rebutlah peluang keemasan ini sebelum kedai emas lain. Silalah daftar secara percuma di syarikat pelaburan emas Public Gold sekarang.

Anda juga boleh menggunakan Borang Pesanan Emas Pelaburan Public Gold di bawah:

Nama:*
E-mail:*
Nombor Telefon:*
Kod PG:*
Sila pilih jenis emas:*
Cawangan Public Gold:*
Sharing is caring:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PelaburanEmas.org | Dasar Privasi | Penafian